DI's adm. direktør glæder sig over, at regeringen er klar til at hjælpe dansk erhvervsliv med at håndtere COVID-19, der er en alvorlig opgave.

Foto: GETTY
09.03.20 DIB Nyheder

DI: Håndtering af corona er en fælles opgave

Situationen med corona udvikler sig dag for dag, og derfor er det vigtigt og positivt, at der er en så tæt dialog mellem regeringen, myndighederne og virksomhederne. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, efter et møde med regeringen og erhvervslivets repræsentanter i dag.

Situationen omkring COVID-19 udvikler sig hele tiden.

Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen peger på, at vi står med en alvorlig fælles opgave om at håndtere effekterne af coronasmitten.

- Som samfund har vi ikke prøvet noget lignende før, så usikkerheden er stor både hos borgere og virksomheder. Vi befinder os på mange måder i et juridisk limbo, og fra DI’s side har vi opfordret regeringen og myndighederne til at hjælpe med at skabe klarhed over de mange gråzoner, som borgere og virksomheder står i. Det oplever jeg en klar lydhørhed over for, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig over, at regeringen med statsministeren i spidsen er klar til at finde fælles løsninger med erhvervslivet til at håndtere situationen, som udvikler sig dag for dag.

- Vi har nogle brancher, som er hårdt ramt inden for eksempelvis luftfarten, transport og oplevelsesindustrien, og der er brug for en hurtig politisk håndsrækning. Samtidig bør vi se på bredere løsninger til at afhjælpe presset på de virksomheder, som kommer i likviditetsudfordringer – eksempelvis med længere frister for momsindbetalinger, siger DI's adm. direktør. 

Lars Sandahl Sørensen peger på, at stadig flere virksomheder bliver presset af, at indtægterne forsvinder, mens udgifterne til både løn og drift fortsætter.

- Stadigt flere virksomheder oplever, at deres indtægter mangler, men at de stadigvæk har udgifter til løn til medarbejdere, som er sendt i karantæne. Det er jo ikke bæredygtigt i længden, så det skal vi selvfølgelig finde en model til at håndtere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI' site for rådgivning om coroanvirus 

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold