"Når EU sætter fart på den grønne omstilling, bliver der skabt nye markeder for grønne løsninger. Derfor vil vi opfordre regeringen til at gribe mulighederne for at skabe et klimastærkt EU," siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

04.03.20 DIB Nyheder

DI: Nu er EUs klimaneutralitet i 2050 mejslet fast

EU forpligter sig med europæisk klimalov til at opnå klimaneutralitet inden 2050. Loven forpligter os alle, siger DI.

EU’s ambition om klimaneutralitet i 2050 skal sikres ved lov. Det er essensen i et forslag fra EU-Kommissionen, der er fremlagt i dag 4. marts.

- Med klimaloven tager EU et internationalt lederskab. Nu bliver det mejslet fast, at Europa skal være klimaneutral i 2050. Det er et meget vigtigt signal til resten af verden, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Han siger, at klimaloven forpligter alle til at bidrage med indsatser og initiativer, som kan begrænse udledningen af CO2.

- Klimaloven bliver derfor et afgørende redskab, når de konkrete indsatser skal findes i de kommende år, siger Troels Ranis.

Læs også: 600 grader varme sten skal løse klimaudfordring

Mangler mål for 2030

Til gengæld ærgrer branchedirektøren sig over, at der ikke er et mål for 2030 i den europæiske klimalov – ligesom der er i den danske klimalov.

- Men forhandlingerne om et delmål i 2030 er i gang, og vi er forhåbningsfulde, selvom det ikke står i loven.  Vi mener, at EU skal øge klimaambitionerne fra 40 til mindst 55 procents CO2-reduktion i 2030, siger Troels Ranis og fortsætter:

- EU skal spille os gode her i Danmark. Det danske 70 procents klimamål er i særklasse internationalt. Med EU’s hjælp kan vi nå målet samtidig med, at vi bevarer vores konkurrencekraft. Når EU sætter fart på den grønne omstilling, bliver der skabt nye markeder for grønne løsninger. Derfor vil vi opfordre regeringen til at gribe mulighederne for at skabe et klimastærkt EU.

Læs også: Sukkergigant: Biogas er nøglen til vores grønne omstilling

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold