Med udsættelsen af vores medlemsvirksomheders kontingentbetalinger kan vi fra DI’s side yde endnu et konkret bidrag til, at skaden bliver så lille som mulig, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

18.03.20 DIB Nyheder

DI udskyder virksomheders kontingentbetalinger grundet coronakrisen

Dansk Industri (DI) udskyder alle 11.500 medlemsvirksomheders kontingentbetalinger. Det giver virksomhederne en likviditetslempelse på op mod 200 millioner kroner.

Dansk Industri (DI) har i dag besluttet at udskyde alle 11.500 medlemsvirksomheders kontingentbetalinger til DI og relaterede medlemsforeninger for 1. kvartal 2020 med i første omgang to måneder grundet coronakrisen.

- Coronakrisen og de omfattende foranstaltninger, der bliver sat i værk for at inddæmme spredningen og for at redde liv, rammer virksomhederne hårdt – det koster ordrer og indtjening, og det vil give både tabte job og konkurser. Det skal vi alle sammen hver især gøre alt, vi kan, for at undgå. Og det gælder selvfølgelig også DI som Danmarks største fællesskab af virksomheder, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han understreger, at DI arbejder intensivt for at finde alle tænkelige veje – politiske, personalejuridiske og i relation til samarbejdet med myndighederne og det offentlige – for at holde hjulene i gang i virksomhederne.  Her er udsættelsen af kontingentbetaling ét konkret bidrag, som vil give virksomhederne en velkommen likviditetslempelse med op til 200 mio. kr. her og nu.

- Med udsættelsen af vores medlemsvirksomheders kontingentbetalinger kan vi fra DI’s side yde endnu et konkret bidrag til, at skaden bliver så lille som mulig, siger DI’s adm. direktør.

Læs også: Sandahl: Milliardhjælp sikrer tusindvis af nødstedte virksomheder

Betal regninger hurtigst muligt

DI opfordrer samtidig de virksomheder, der endnu ikke lider så hårdt under coronakrisen, til at række de nødlidende virksomheder en hjælpende hånd – ved bl.a. at betale regninger hurtigst muligt og fremskynde fremtidige ordrer.

- DI vil gerne være med til at understøtte en helt nødvendig retning i dansk erhvervsliv, hvor alle dem, der har mulighederne for at hjælpe nuværende kunder og leverandører med at komme igennem de kommende måneder, selvfølgelig også bør gøre det – eksempelvis ved at korte betalingsfrister. Vi skal hjælpe hinanden nu – overalt, hvor vi kan, siger Lars Sandahl Sørensen.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold