Louis Funder, chef for DI i USA

25.03.20 DIB Nyheder

DI: USA’s hjælpepakke gavner danske virksomheder

USA’s historiske hjælpepakke holder hånden under verdensøkonomien og er godt nyt for danske virksomheder på vores største eksportmarked, vurderer DI’s chef i USA, Louis Funder.

USA’s beslutning om at bruge ca. 2000 mia. dollar for at afbøde skaden fra corona-krisen er også godt nyt for danske virksomheder, der har foden indenfor på Danmarks største eksportmarked.

Det vurderer chef for DI’s kontor i USA, Louis Funder, efter at det lykkedes for forhandlere fra Donald Trump-regeringen og amerikanske senatorer at blive enige om en historisk stor hjælpepakke tidligt onsdag morgen dansk tid.

-  Det er enormt vigtigt og positivt for Danmark og dansk erhvervsliv, at de amerikanske beslutningstagere endelig kommer et nødlidende erhvervsliv til undsætning med en historisk stor hjælpepakke, siger Louis Funder.

Ny corona-hotline: Få lokal hjælp hos DI’s globale kontorer

867 mia. dollar til erhvervsliv

500 mia. dollar af hjælpepakken er målrettet USA’s industrier, mens andre 367 mia. dollar skal holde hånden under USA’s mindre og mellemstore virksomheder.

Coronakrisen har udløst en økonomisk krise i USA. Hjælpepakken holder ikke bare hånden under amerikansk erhvervsliv, men hele verdensøkonomien. Beløbet svarer til cirka 15 af de såkaldte Marshall-planer i nutidens penge. Marshall-planen fra USA hjalp Europa på fode efter 2. Verdenskrig.

- Der er tale om en markant håndsrækning, som også kommer til at gavne de mere end 750 danske virksomheder med fast adresse i USA foruden de mange danske virksomheder, som hver dag eksporterer til USA, siger Louis Funder.

Det er dog samtidig afgørende, at USA - som verdens største økonomi - er klar til at følge op med nye tiltag i takt med, at corona-virussen spreder sig.

Læs også: Få overblik over coronarestriktionerne i Europa

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louis Funder

Louis Funder

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +45 2625 2432
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold