DI og en række andre organisationer opfordrer regeringen til at give Erhvervsministeren bemyndigelse til at kunne forlænge indsendelsesfristen for årsrapporter, hvis COVID-19 foranstaltningerne forlænges.

Foto: Colourbox
20.03.20 DIB Nyheder

Erhvervsorganisationer opfordrer regeringen: Udskyd frist for indlevering af årsrapporter

DI er gået sammen med en lang række andre erhvervsorganisationer med en opfordring til regeringen om at lave generel udskydelse af indsendelsesfristen for årsrapporter.

Tirsdag den 17. marts udskød Sundhedsministeren fristen for, hvornår private virksomheder skal indsende deres årsrapport.

Desværre fokuserer udskydelsen kun på virksomheder, der har mere end 10 ejere, og som på grund af forsamlingsforbuddet ikke kan afholde ordinære generalforsamlinger tids nok til at kunne overholde indsendelsesfristen for årsrapporten. For de virksomheder er fristen for indsendelse udskudt til senest otte uger efter forsamlingsforbuddet stopper.

- Vi anerkender hensigten med udskydelsen. Men bekendtgørelsens regler løser ikke de kæmpemæssige udfordringer, som en lang række organisationer, herunder mindre og mellemstore virksomheder, forsyningsvirksomheder, friskoler, andelsselskaber, foreninger m.m. står i nu og i den kommende tid. Også dem med 10 eller færre ejere, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri (DI).

Læs også: Corona giver udfordringer med GDPR

Udskyd for alle

DI er derfor gået sammen med en lang række andre erhvervsorganisationer med en opfordring til regeringen om at lave en generel udskydelse af indsendelsesfristen efter årsregnskabsloven og lov om finansiel virksomhed på én måned.

- Vi opfordrer også regeringen til at give Erhvervsministeren bemyndigelse til at kunne forlænge indsendelsesfristen, hvis COVID-19 foranstaltningerne forlænges. Og vi opfordrer Erhvervsstyrelsen til at udvise fleksibilitet og forståelse for situationen, siger Kent Damsgaard.

Han mener, disse tiltag vil løse de værste problemer.

- Og jeg vil gerne understrege, at DI allerede nu oplever en særdeles god forståelse og villighed til at finde løsninger hos myndighederne. Men der er altså et akut behov for at give mere fleksibilitet og forudsigelighed på dette punkt, siger direktøren.

Bag den fælles henvendelse står DI, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, Finans Danmark, Forsikring & Pension, FSR - danske revisorer, SMVDanmark samt forsyningsorganisationerne Dansk Energi, Dansk Affaldsforening, Danske Vandværker, Dansk Fjernvarme og Dansk Vand- og Spildevandsforening.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kim Haggren

Kim Haggren

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold