24.03.20 DIB Nyheder

Europæisk erhvervsliv i kæmpe økonomisk nedtur

Nye tal: De europæiske indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation er på det laveste niveau nogensinde. Det samlede PMI-indeks i eurozonen faldt i marts til 31,4 mod 51,6 i. Et indeks under 50 signalerer tilbagegang. Det viser tal fra Markit PMI.

- Humøret blandt de europæiske indkøbschefer viser, at vi styrer direkte ind i en kæmpe økonomisk nedtur. Erhvervslivet står i en umulig situation med brudte forsyningskæder, annullerede ordrer og kunder der udebliver. Virksomhedernes økonomi er sat under et alvorligt pres, som mange ikke kan holde til, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Coronavirusset har sat virksomhederne under et voldsomt pres, og det får store økonomiske konsekvenser. Virksomhedernes faldende omsætning kan koste dansk økonomi samlet set 155 mia. kr. i 2020. Andre lande er ramt lige så hårdt, siger Allan Sørensen.

- De europæiske indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation er rekordlavt. Det samlede franske erhvervsliv har aldrig nogensinde før set mere dystert på den økonomiske situation, end de gør nu. I Tyskland dykker humøret i hurtigste tempo nogensinde, og falder til det laveste niveau i 133 måneder, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold