Vært Henrik Føhns rejser rundt i Europa for at lære mere om kloge maskiner og kunstig intelligens til telefonen. Lyt med på podcast #144

02.03.20 DIB Nyheder

Fremtiden er tænkende maskiner og AI i lommen

Podcast: Europa skal stå stærkt på big data og kunstig intelligens, lyder budskabet fra EU-toppen. Oftest med fokus på London, Paris og Berlin - men der foregår også ting andre steder. Techtopia besøger Island og Schweiz og bliver klogere på tænkende maskiner og AI til din smartphone.

Institut for Intelligente Maskiner (IIIM) på Island har haft forskning i kunstig intelligens (AI) i 30 år. Forskerne arbejder på rationelt "tænkende" maskiner, der skal blive i stand til at lære på et såkaldt faktabaseret grundlag - ligesom mennesker. Endemålet er en generel kunstig intelligens, der kan løse mangeartede opgaver og ikke være specialiseret som en skak- eller fabriksrobot.

Mød lederen af IIIM Kristinn R. Thórisson.

En anden trend indenfor kunstig intelligens er chips, som kan afvikle AI-applikationer på små apparater som for eksempel smartphones. Den første smartphone af den slags på markedet – det er Googles Pixel 4, der har lille radar bygget ind i en telefon.

Vi besøger Google i Zurich og hører mere om AI i Android telefoner.

Medvirkende:
Kristinn R. Thórisson, institutleder, IIIM
Brandon Bargello, product manager Pixel AI features, Google

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold