Kollerup: Erhvervsfremme skal tæt på lokale aktører
Lokalt ejerskab og engagement er afgørende for at dansk erhvervsfremme kan gøre gavn for virksomheder i hele landet, mener erhvervsminister Simon Kollerup, der sammen med Dansk Erhvervsfremmebestyrelse er klar med ny strategi for det milliardtunge system.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har indgået aftale om en ny strategi for Erhvervsfremme i Danmark 2020-2023.
Det fremgår af en pressemeddelse fra ministeriet, hvori Simon Kollerup udtaler:
- Det er afgørende med lokalt ejerskab og engagement, hvis vi skal få erhvervsfremme ud at gøre gavn for virksomheder i hele landet. Det har derfor været en prioritet for mig, at vi får de lokale aktører spillet mere på banen. Med aftalen sikrer vi, at de tværkommunale erhvervshuse får en ny og stærkere rolle i tilrettelæggelsen af en mere decentral erhvervsfremmeindsats.
Læs også: Nu bliver det nemt for virksomheder at finde hjælp
Grøn omstilling og innovation i fokus
Strategien får desuden stærkt fokus på:
Grøn omstilling af de små og mellemstore virksomheder (SMV’erne).
Erhvervsudvikling, der bidrager til et sammenhængende Danmark.
Og på at skabe fundament for fremtidens arbejdspladser gennem øget innovation.
Med strategien vælges desuden 11 styrkepositioner og to spirende styrkepositioner, som den offentlige klyngeindsats skal fokuseres indenfor:
- I regeringen vil vi føre en aktiv og grøn erhvervspolitik, som understøtter danske styrkepositioner. Det betyder, at vi skal spille de trumfkort, vi har på hånden og udvikle de danske styrkepositioner, som har potentiale til at løse store samfundsudfordringer inden for bl.a. klima, miljø, avanceret produktion og sundhed. En af vejene til at gøre det er ved at styrke innovationen. Ved i højere grad at omdanne vores forskning i verdensklasse til innovative produkter og løsninger i de danske virksomheder. Her skal klyngeorganisationerne være med til at gøre en forskel, siger Simon Kollerup.
Med strategien for erhvervsfremme har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervsministeren leveret et rigtig godt fundament for at understøtte danske virksomheders vækst og internationale konkurrenceevne Kent Damsgaard, Politisk direktør
Solidt fundament
I DI mener direktør Kent Damsgaard, at den nye strategi leverer et solidt fundament for samarbejdet mellem lokale og landsdækkende indsatser.
- Det er positivt at man i strategien i den grad har formået at trække trådene fra de lokale kapitler til det nationale niveau, så gode erfaringer lokalt kan blive aktiveret over hele landet, siger direktøren.
Han mener, det er vigtigt for at skabe vækst og udvikling på tværs af landet, at de aktiviteter, der bliver sat i gang, bliver koordineret.
- Med strategien for erhvervsfremme har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervsministeren leveret et rigtig godt fundament for at understøtte danske virksomheders vækst og internationale konkurrenceevne.
Læs aftale om en ny strategi for erhvervsfremme i Danmark her
Fakta
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har identificeret 11 danske styrkepositioner og to spirende områder:
Maritime erhverv og logistik
Digitale teknologier
Byggeri og anlæg
Miljøteknologi
Energiteknologi
Avanceret produktion
Design, mode og møbler
Turisme
Fødevarer og bioressourcer
Finans og fintech
Life science og velfærdsteknologi
Robot- og droneteknologi (spirende)
Animation, spil og film (spirende)
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.