Det er den mest alvorlige krise for luftfarten nogensinde. Den står foran en total nedsmeltning, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

Foto: Getty
13.03.20 DIB Nyheder

Luftfarten står foran total nedsmeltning

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke nødvendige rejser til alle lande i verden. DI opfordrer til akut hjælpepakke til luftfartsindustrien, der står overfor total nedsmeltning.

Udenrigsministeriet har opdateret sin rejsevejledning og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til alle lande pga. coronavirus/COVID-19.

- De skærpede rejsekrav parkerer flyene på jorden. Det betyder nul indtægter til flyselskaber og lufthavne. Det er den mest alvorlige krise for luftfarten nogensinde. Den står foran en total nedsmeltning, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

Han mener, at luftfarten har akut brug for hjælp for at undgå konkurser, som vil få alvorlige og langvarige konsekvenser for virksomhederne, deres medarbejdere og hele det danske samfund.

- Luftfartsbranchen får brug for statsgaranterede lån. Og vi skal have fundet løsninger for de mange medarbejdere, der skal have løn, indtil krisen er drevet over, siger Michael Svane.

Læs også: Udenlandske medier tegner forkert billede af coronaramt dansk industri

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold