For mange virksomheder kan udskydelsen af skattebetalinger for marts  være en helt afgørende hjælp i denne historisk svære tid, vurderer direktør i DI, Kent Damsgaard.

30.03.20 DIB Nyheder

Lynhjælp fra minister: Grønt lys til at udsætte marts-betaling af A-skat

Skatteminister udvider hjælpen til corona-ramte virksomheder. Virkelig en god nyhed, siger DI-direktør Kent Damsgaard.

Skatteminister Morten Bødskov har mandag valgt at imødekomme et brændende ønske fra en række store og små virksomheder og ikke mindst Dansk Industri. Ministeren giver nu en ekstra hjælpende hånd, der kan mindske presset på likviditeten helt akut.

Det sker ved med en løsning, der gør det muligt at udsætte indbetalingen af A-skat, der ellers forfaldt i morgen 31. marts og den 14. april.

- Det her er en virkelig god nyhed. Det er i sidste øjeblik, at der findes en løsning, hvor de hårdest ramte virksomheder kan vente med at betale A-skat for marts uden at blive pålagt renter og gebyrer. For mange virksomheder kan det være en helt afgørende hjælp i denne historisk svære tid, siger Kent Damsgaard.

Rent praktisk er der tale om en løsning, hvor virksomheder i brancher, som regeringen har pålagt at holde lukket, kan søge om fritagelse for renter og gebyrer ved for sen betaling af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Andre virksomheder, der har været tilsvarende hårdt ramt, kan også søge om fritagelse.

Læs også: Overblik over hjælpepakker

Det er en stor hjælp, at virksomhederne kan søge om fritagelse for de renter og gebyrer, der normalt følger, hvis man undlader at betale til tiden. Kent Damsgaard, Politisk direktør

Forbedring af likviditet

I hjælpepakken den 16. marts fik mindre virksomheder udskudt deres betaling for april, maj og juni, hvilket giver et likviditetsløft på 40 mia. kr.

Men af tekniske årsager var det ikke muligt dengang også at udsætte betalingerne for marts. Det har skatteministeren fundet en løsning på, hvor virksomhederne nu kan udsætte betalingen uden at frygt for strafrenter og gebyrer.  

Skatteminister Morten Bødskov betoner, at det er brug for at tage alle midler i brug, så danskere og virksomheder kommer bedst muligt igennem corona-krisen. 

- Vi er løbende i dialog med erhvervslivet, så vi kan få kastet lys på de steder, hvor der er behov for at gøre en ekstra indsats. Og jeg vil gerne kvittere for de mange gode input, vi i denne særlige tid modtager. Det er ikke alt, vi er i stand til at gøre, men her har det heldigvis vist sig, at vi har noget handlerum, siger Morten Bødskov i en pressemeddelse.

DI i dialog om løsning

Dansk Industri har været i tæt dialog med regeringen om at finde en løsning for marts, siden det stod klart, at det var umuligt at udskyde disse betalinger.

-  Og vi kvitterer for den løsning, man har fundet. Det er en stor hjælp, at virksomhederne kan søge om fritagelse for de renter og gebyrer, der normalt følger, hvis man undlader at betale til tiden, siger Kent Damsgaard og tilføjer:

-Men vi forventer, at både virksomheder og skattemyndighederne vil være deres ansvar bevidst: Virksomheder søger kun, hvis de har et reelt behov. Og myndighederne godkender til gengæld alle virksomheder, der har et behov, siger Kent Damsgaard.

Ansøgningen skal ske, når situationen igen er normaliseret og skatteindbetalingen foretages.

Læs også: Udskudt skat er godt skridt for trængte SMV’er

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret