Der er travlhed hos de danske fødevareproducenter.  Den nye situation giver nye spisevaner , og  virksomhederne arbejder hårdt for fortsat at kunne levere marmelade, brød, mælk og kød til forbrugerne

Video: Aleksander Hørup
18.03.20 DIB Nyheder

Mere leverpostej og rugbrød på vej

Video: Danske fødevarevirksomheder er i fuld gang med at tilpasse produktionen til ændrede spisevaner i samfundet.

”Puha! Det går stærkt”

Branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer er - ligesom danskere i almindelighed og fødevarevirksomheder i særdeleshed – ved at tilpasse sig en virkelighed, der er vendt fuldstændig på hovedet på grund af coronavirusset.

- Det har betydet meget, også for fødevarevirksomhederne. Der er så meget knald på derude for at få produceret fødevarer, så vores hverdag kan fortsætte derhjemme, siger Leif Nielsen.

Læs også: Kære kommuner - lad os sammen holde hjulene i gang

Han fortæller, at der foregår en massiv kostomlægning. Rigtig mange forbrugere har været vant til at gå i kantinen, få salater og lune retter.

- Det er hørt op. Det er mange steder erstattet mange med en rugbrødsmad med leverpostej. Og den kostomlægning er producenterne også stillet ind på. Der er sket en stor forøgelse af produktionen af både leverpostej, brød og en masse andre varer, siger Leif Nielsen.

De nye varer har været klar i supermarkedet hver eneste dag, og det vil de også være fremover.

- Jeg er så stolt af de medarbejdere og de virksomheder som formår at yde en ekstra skalle i den her meget svære tid for os alle sammen. Jeg synes, vi skylder at sende en venlig hilsen til alle dem, der nu skal knokle endnu flere timer for at få det hele til at køre rundt. Men de gør det, og det kommer ud i butikkerne hver dag, siger Leif Nielsen.

Læs også: DI: Vigtigt at EU nu kommer på banen med erhvervshjælp

Gang i fødevareproduktionen

At der er gang i den hos produktionsvirksomhederne vidner en hurtig gennemgang af opslag fra fødevarevirksomheder om.

Hos kødproducenten Hanegal A/S holdes gryden i kog. For at begrænse smitterisikoen har de aflyst alle eksterne besøg og indført sikkerhedszoner i produktionen, så deres forsyninger af råvarer, ingredienser og emballage kommer som planlagt.

Hos marmeladeproducenten Fynbo Foods A/S har man delt virksomheden op i to, så personalet enten møder ind fra 04.00-15.00 eller fra 17.00-02.00. I mellemtiden rengøres og desinficeres fabrikken, så en smittekilde ikke risikere at ramme hele personalet, og så der fortsat kan leveres marmelade til morgenbordet.

Hos Stryhns A/S er det også gang i produktionen. Her kører flere af fabrikkerne i døgndrift, og en stærk korpsånd blandt medarbejderne sikrer, at alle varerne kommer afsted til butikkerne.

Også hos Danish Crown holder de hjulene i gang. Produktionen kører på alle fabrikkerne – faktisk i sådan et omfang, at de i øjeblikket efterlyser folk, der har slagterierfaring.

Hos Arla arbejder man hårdt for at få produkterne ud i butikkerne. De holder øje med udviklingen i hele verden og arbejder med højeste kapacitet på flere linjer, skriver administrerende direktør, Peder Tuborgh på Linkedin.

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Leif Nielsen

Leif Nielsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3015
  • Mobil +45 2724 5638
  • E-mail leni@di.dk

Relateret indhold