Vækstfonden kan stille garanti for nye lån og driftskreditter til små og mellemstore virksomheder, der oplever eller forventer at opleve et omsætningstab på minimum 30 pct. som følge af spredningen af COVID-19.

24.03.20 DIB Nyheder

Milliardlån klar til SMV'er med coronatab

Vækstfonden er klar til at yde garantier til SMV’er, der er økonomisk trængte som følge af COVID-19. DI opfordrer: Tag fat i jeres pengeinstitut.

Den 18. marts fik store virksomheder adgang til den garantiordning, som Regeringen og Folketingets partier har afsat for at hjælpe danske virksomheder gennem tab som følge af coronavirusset. Nu er også ordningen for SMV'er også godkendt af EU og dermed står Vækstfonden klar med en garantiramme på i alt 17,5 mia. kr. og en tilhørende tabsramme på ca. 5 mia. kr.

Tilsammen giver det mulighed for udlån i størrelsesordenen 25 milliarder kroner.

- Det er med stor glæde, at vi i Vækstfonden nu kan give en økonomisk håndsrækning til de SMV’er, der har måttet se omsætningen dale og kunderne forsvinde, efter coronakrisen brød ud. Jeg glæder mig over, at vi har mulighed for at bidrage med endnu et finansieringsprodukt til danske virksomheder i denne meget vanskelige situation,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden. 

Læs også: Europæisk erhvervsliv i kæmpe økonomisk nedtur

Minimum 30 procent omsætningstab

Ordningen er sat sammen, så Vækstfonden kan stille garanti for nye lån og driftskreditter til små og mellemstore virksomheder, der oplever eller forventer at opleve et omsætningstab på minimum 30 pct. som følge af spredningen af COVID-19.

- Det er utrolig glædeligt, at garantien målrettet SMV'er nu er klar til at komme ud til virksomhederne. Der er hårdt brug for at hjælpe de virksomheder, som er kommet i klemme som følge af de foranstaltninger, vi gør for at inddæmme Coronavirusset, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri (DI). 

Han glæder sig over, at der har været et ”helt fantastisk” samarbejde mellem EU systemet, danske embedsmænd og det private erhvervsliv.

- Vi vil gerne sige et stort tak for den helt ekstraordinære indsats som alle yder i den her situation. Nu skal pakkerne ud til virksomhederne og virke hurtigst muligt - derfor en stor opfordring til virksomhederne, hvis I oplever drastisk faldende omsætning, så tag fat i jeres pengeinstitut. Det er gennem dem, I får adgang til garantiordningerne, siger Kent Damsgaard.

Læs mere om ordningen hos Vækstfonden 

Fakta

Fakta om garantiordningen:

• Dækker 70 pct. af pengeinstituttets, leasingselskabets m.v. eventuelle tab.

• Har en løbetid på op til 7 år der nedskrives årligt, lineært.

• Prisen består af stiftelsesprovision på 2.500 kr. og en årlig provision, der udgør 1 pct. af det beløb, der garanteres for.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Alexander Ulrich

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4522
  • Mobil +45 4087 8030
  • E-mail eau@di.dk

Relateret