Der er brug for ro og klare linjer i denne tid, hvor vi har brug for at fokusere alle kræfter på bekæmpelsen af coronasmitten og den krise, som vi står i netop nu. Det har både virksomheder og medarbejdere brug for, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

23.03.20 DIB Nyheder

OK2020 – mæglingsskitse på plads i skyggen af Covid19

Der er nu forhandlet overenskomstforlig på plads for ca. 95 procent af de privatansatte. Derfor har forligsmanden i weekenden fremlagt en skitse til mæglingsforslag, der skal til afstemning hos arbejdsgivere og -tagere.

Langt størstedelen af virksomhederne og lønmodtagerne har nu forhandlet nye overenskomster på plads. Derfor har forligsmanden i weekenden 21. marts fremlagt skitse til mæglingsforslag, der også fastlægger vilkårene på de områder, hvor det ikke er lykkedes at blive enige.

- Det er en usædvanlig situation, hvor overenskomsterne heldigvis er forhandlet på plads i respekt for, at der er brug for ro og klare linjer i denne tid, hvor vi har brug for at fokusere alle kræfter på bekæmpelsen af coronasmitten og den krise, som vi står i netop nu. Det har både virksomheder og medarbejdere brug for, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

De nye overenskomster skal til afstemning hos arbejdsgiverne og lønmodtagerne frem til 16. april 2020.

Se mæglingsskitsen her: Forligsmanden fremsætter mæglingsskitse

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold