23.03.20 DIB Nyheder

Opsamling: Alt det ekstra om COVID-19’s betydning for virksomheder

Økonomisk hjælp – her går du hen. Hold byggeriet i gang. Facebook for strandede danskere og synshaller, der kan bliver pålagt at holde åbent. Læs den ekstra info om coronavirus til virksomheder her.

DI Business udsender i den kommende tid jævnlige nyhedsbreve med ny information til virksomheder i relation til coronavirus. 

Har du spørgsmål, der ikke kan besvares gennem informationen herunder, kan du skrive til postpunktet hjpak@di.dk

Her får du vejledning til økonomisk hjælp

Virksomhedsguiden.dk er en god indgang til at få svar på og vejledning om, hvordan du som virksomhed forholder dig, hvis du for eksempel har et aflyst arrangement, skal lukke midlertidigt for kunder eller vil søge om kompensation for faste udgifter eller afholdelse af lønudgifter.

SKAT og Corona

Mangler du svar på skatterelaterede spørgsmål i forbindelse med Coronavirus, er det hjemmesiden skat.dk/corona, du skal have fat i. Har du brug for yderligere skatterådgivning kan du kontakte SKAT på telefon 72 22 12 39. Mandag fra kl. 9:00 -17:00, tirsdag til torsdag fra kl. 9:00 – 16:00 og om fredagen fra kl. 9:00 -14:00.

Fælles opfordring og anbefalinger om byggeriet

Aktørerne inden for byggeriet bør gøre, hvad de kan for at holde aktiviteterne i gang under coronakrisen - så længe arbejdet foregår forsvarligt. Sådan lyder opfordringen fra Bygherreforeningen, Dansk Byggeri og Dansk Industri, der er gået sammen om en stribe anbefalinger til alle, der arbejder inden for byggeriet. Læs dem her.

Facebook for strandede danskere

Udenrigsministeriet (UM) har taget initiativ til at åbne en Facebook-gruppe – ”Danskere Globalt – Sammen Mod Corona” – der kan fungere som platform for strandede danskere. Idéen er at mobilisere de mange frivillige kræfter blandt danskere ude i verden, der har mod på at yde lavpraktisk hjælp til eksempelvis midlertidig indkvartering, gode råd og lignende. Indsatsen sker som supplement til UM’s eksisterende indsats ad traditionelle, diplomatiske kanaler.

Find facebookgruppen Danskere Globalt – Sammen Mod Corona her 

Synshaller kan blive pålagt at holde åbent

Køretøjsejere, som fra og med den 15. marts 2020 til og med den 15. maj 2020 har overskredet eller kommer til at overskride den synsfrist, der fremgår af synsindkaldelsen fra Færdselsstyrelsen, risikerer ikke længere at få en bøde eller at få inddraget køretøjets nummerplader.

Derudover opretter Transportministeren et nødberedskab, som skal sikre, at visse samfundskritiske synsopgaver løbende kan varetages, hvis synshallerne beslutter at lukke ned af egen drift.

Det betyder, at visse synshaller kan blive pålagt at holde åbent. Det kan for eksempel dreje sig om syn og godkendelse af tunge erhvervskøretøjer, som benyttes til vareforsyning, transport af farligt gods, dyretransporter mv., godkendelse og registrering af udrykningskøretøjer.

Læs mere: Nye regler for syn af køretøjer 

Karen Witt Olsen

Karen Witt Olsen

Journalist

Relateret indhold