20.03.20 DIB Nyheder

Opsamling: Alt det ekstra om COVID-19’s betydning for virksomheder

Overblik over transportsituation i EU. Vigtige forholdsregler ved modtagelse af gods. Svar på spørgsmål fra arbejdsgivere om coronavirus. Her kan du komme af med affald. Hjælp til corona-ramte danske virksomheder i udviklingslande.

DI Business udsender i den kommende tid jævnlige nyhedsbreve med ny information til virksomheder i relation til coronavirus.

Har du spørgsmål, der ikke kan besvares gennem informationen herunder, kan du kontakte webredaktør Felix Bekkersgaard Stark, på mail febs@di.dk eller 33773838

Hjælp til corona-ramte danske virksomheder i udviklingslande

Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, tilbyder finansiering til danske virksomheder, der har datterselskaber i u-lande og som er ramt af covid-19 krisen. IFU kan blandt andet bidrage med lån og aktiekapital til virksomheder i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa.

Læs mere om IFUs hjælp her  

Få overblik over transportsituation i EU

EU-Kommissionen har på en ny hjemmeside samlet informationer om transport på tværs af landegrænser for hvert af EU’s 27 medlemslande. Hjemmesiden giver et overblik over de forskellige landes initiativer og restriktioner som følge af covid-19.  

Besøg hjemmesiden her.   

Vigtige forholdsregler ved modtagelse af gods

Vi skal passe godt på chauffører og andre medarbejdere, som holder Danmark kørende netop nu. Organisationerne inden for vejgodstransportbranchen har samlet en række fælles anbefalinger til sikker adfærd i forsyningskæden. Anbefalingerne gælder medarbejdere i alle led - fra speditør til transportør og transportkøber.

Læs anbefalingerne her. Vigtige forholdsregler ved godsmodtagelse

Her kan I bruge genbrugspladser under coronakrisen

Virksomheder har fortsat mulighed for at køre på genbrugspladserne i langt de fleste kommuner, selvom nedlukningen af den offentlige sektor også har påvirket den kommunale affaldssektor.

Dansk Affaldsforening opdaterer løbende mulighederne på et danmarkskort på deres hjemmeside 

 Spørgsmål fra arbejdsgivere om coronavirus

Corona-krisen fører til mange henvendelser fra arbejdsgivere til DI’s personalejuridiske afdeling – også i kølvandet på hjælpepakker og andre initiativer. Her er svarene på de ofte stillede spørgsmål inden for en bred vifte af områder. Hjemmesiden opdateres løbende.

Spørgsmål og svar her: Hvordan håndterer arbejdsgivere coronavirus?

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Felix Bekkersgaard Stark

Felix Bekkersgaard Stark

Journalist

  • Direkte +45 3377 3838
  • Mobil +45 6120 2706
  • E-mail febs@di.dk

Relateret indhold