Ændrede købsmønstre som følge af Coronavirusset betyder nu, at der lempes på visse regler for udbringning af varer.

Foto: Flemming Lyng
13.03.20 DIB Nyheder

Regler sættes ud af kraft for at sikre forsyning

En række regler og forordninger på transportområdet bliver midlertidigt sat ud af kraft. Det sker for at sikre forsyningen af varer til hele Danmark.

Transport- og Boligministeriet og miljøministeriet har taget initiativ til, at en række regler sættes midlertidigt ud af kraft. Det sker for at sikre, at varer kan bringes ud til butikker, der har været under pres på grund af ændrede købsmønstre hos de danske forbrugere.

Fra Miljøministeriets side er det besluttet, at der dispenseres for miljøzoneregler, der normalt forbyder levering med lastbiler uden partikelfiltre, og fra Transport- og Boligministeriet er der taget initiativ til dispensation fra regler i køre- og hviletidsforordningen og kvalifikationsbestemmelser.

Transportministeren og miljøministeren vil desuden opfordre kommunerne til at se på, om der lokalt er beslutninger, der kan begrænse leveringen af dagligvarer.

- Vi står i en meget alvorlig situation, hvor vi skal stå sammen om at sikre de optimale rammer for vareudbringningen. Derfor vil jeg opfordre kommunerne til at overveje, hvad de kan gøre i den her særlige situation. Hvis de enkelte kommuner har truffet beslutninger om deres vejes udnyttelse, som hindrer en hurtig og effektiv udbringning af varer, vil jeg opfordre kommunerne til midlertidigt at ophæve sådanne beslutninger, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

I Dansk Industri (DI) hilser Michael Svane, branchedirektør i DI Transport, dispensationerne velkommen.

- Det er meget vigtige skridt for at skabe sikkerhed om forsyningen af varer til virksomheder og forretninger. Vi skal ikke havne i en situation, hvor vi mangler chauffører, fordi de er syge eller i karantæne. Nu bliver reglerne mere smidige i en periode. Det vil sikre, at hjulene kan holdes i gang i samfundet, siger Michael Svane.

DI leverede tidligere på ugen en række forslag fra medlemmerne om konkrete lempelser. Det arbejde fortsætter i den kommende tid. 

Læs også: DI: Bankers corona-hjælp kan redde virksomheder

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold