Det er rigtigt vigtigt, at regeringen og Folketinget nu spænder et net ud og sikrer et levegrundlag med lønkompensation til de mange selvstændige, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

18.03.20 DIB Nyheder

DI hilser milliardhjælp til corona-ramte virksomheder varmt velkommen

Regeringen har fremlagt hjælpepakker på i alt 40 mia. kr. til gavn for ikke mindst tusindvis af mindre virksomheder. Regeringen tager dermed et vigtigt medansvar for at hjælpe erhvervslivet igennem krisen, mener DI.

Regeringen og Folketinget har med en milliardstor hjælpepakke taget et syvmileskridt for at holde hånden under de tusindvis af små og mellemstore virksomheder, som er presset til det yderste og har akut brug for hjælp, lyder det fra DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Danske virksomheder og arbejdspladser står i en historisk svær situation, så det er fantastisk vigtigt, at regeringen og Folketinget nu kommer med en så massiv hjælpepakke for at komme dem til undsætning. Som situationen udvikler sig, bliver der uden tvivl også behov for flere store beslutninger, siger han og tilføjer:

- Men regeringen og vores politikere viser med al tydelighed her, at de er klar til at tage et stort medansvar for at sikre virksomhedernes overlevelse – som jo også er dét, Danmark skal leve af fremover.

Læs også: DI: Massiv hjælpepakke skal stoppe konkurser og butiksdød

Kompensation for tab af omsætning

I første omgang er der afsat 40 mia. kr. til de to hjælpepakker, der blev fremlagt af finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup. Hjælpepakkerne vil blandt andet betyde, at virksomheder med op til 10 medarbejdere kan få en kompensation, hvis omsætningen dykker med 30 procent som følge af corona-krisen.

Kompensationen fra staten er 75 pct. af omsætningstabet, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Det kan få betydning for tusindvis af håndværksmestre, restauranter, forretninger og andre mindre virksomheder.  

Læs mere om hjælpen her 

Det er så vigtigt, at vi i alle henseender passer på hinanden og får Danmark godt igennem denne svære tid. Og derfor er tiltagene her så afgørende. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Tiltagende er afgørende

De mange tiltag vil samlet set få store konsekvenser for forretningslivet og samfundet efter krisen, forudser DI’s adm. direktør.  

- De underleverandører, virksomhedskunder, butikker og forretninger, som bukker under nu, de kommer næppe tilbage. Derfor er det så vigtigt, at vi i alle henseender passer på hinanden og får Danmark godt igennem denne svære tid, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren glæder sig over, at de hårdest ramte virksomheder nu får hjælp til at dække en del af deres tabte omsætning, så de kan klare sig bedst muligt igennem krisen.

- Siden finanskrisen har vi knoklet og set et fantastisk forretningsliv blomstre frem. Det visner nu – der skal en helt ekstraordinær indsats til for at holde det i live, så vi sammen klarer os igennem denne krise og har både gode arbejdspladser og et sundt forretningsliv over hele landet på den anden side. Derfor er det så hamrende vigtigt, at staten nu går ind og dækker en del af virksomhedernes massive tab, siger DI-direktøren.

Læs også: Kære kommuner – lad os sammen holde hjulene i gang

Vi skal passe på virkelysten

Fra DI’s side er der også stor glæde over, at staten nu spænder et net under de selvstændige, som er ramt på deres levebrød som følge af krisen.

- Vi skal passe på virkelysten og alle de dygtige, initiativrige mennesker, som har egen virksomhed. Derfor er det så vigtigt, at regeringen og Folketinget nu spænder et net ud og sikrer et levegrundlag med lønkompensation til de mange selvstændige, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Få lokal hjælp gennem DI’s globale kontorer

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold