Virksomheder har brug for en kompensationsordning, så den enkelte virksomhed ikke alene skal bære lønudgifterne til raske og syge medarbejdere, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Sif Meincke
12.03.20 DIB Nyheder

DI: Der skal handles nu - vi er på vej mod økonomisk undtagelsestilstand

Med de markante tiltag for at inddæmme smittefaren har regeringen vist en vigtig og nødvendig vilje til handlekraft. Nu er der også akut behov for handling for at begrænse de permanente skader på danske arbejdspladser og dansk økonomi, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen fortjener stor anerkendelse for at tage situationen alvorligt – og tage hurtig handling for at håndtere smitterisikoen og passe godt på befolkningen. Det vil virksomhederne også gøre alt, vi kan, for at bidrage til, slår Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fast. 

- Nu er der i allerhøjeste grad også brug for handlekraft – hurtigt – for at passe på vores økonomi og danske arbejdspladser, siger han og  peger på, at både virksomheder, lønmodtagere og politikere må stå sammen om at redde danske arbejdspladser.

- Vi er på vej ind i en økonomisk undtagelsestilstand, og opgaven er at handle hurtigt og effektivt, så vi ikke ender dér. Vi kan ikke undgå de økonomiske konsekvenser eller tab af job. Men vi kan og skal begrænse dem, siger Lars Sandahl Sørensen.

Brug DI: Få hjælp til at håndtere corona-følger

Brug for kompensationsordning

Han peger på, at der er akut behov for en politisk løsning, så virksomhederne ikke står alene med lønudgiften. Ellers kigger vi ind i markant flere konkurser – og markant tab af arbejdspladser.

- Virksomhederne står over for massive lønudgifter til direkte eller indirekte corona-ramte medarbejdere, som ikke kan være på arbejde eller ikke længere har arbejde at udføre på grund af arbejdsmangel. Vi har brug for en kompensationsordning, så den enkelte virksomhed ikke alene skal bære lønudgifterne til raske og syge medarbejdere, som ikke kan arbejde som følge af corona. Det er 1. prioriteten, siger DI-direktøren.

Hårdt pres på likviditeten

Samtidig oplever mange virksomheder, at deres omsætning falder voldsomt. Og USA – Danmarks største og vigtigste eksportmarked – stopper flyvninger til og fra Europa.

- Presset på likviditeten tager til, og hver eneste virksomhed gør alt, hvad den kan, for at håndtere situationen og begrænse omkostningerne. Men der er brug for politisk hjælp nu. Vi har brug for målrettede initiativer, som hjælper nogle af de brancher, der har allerhårdest behov for det – eksempelvis luftfarten. Og så er der brug flere tiltag, som hjælper på likviditeten og holder gang i økonomien - eksempelvis garantier og kautioner, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI: Corona-krisen og dens alvorlige konsekvenser skal håndteres i fællesskab

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

BRUG DI

Har du spørgsmål i forhold til dine medarbejdere?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med coronavirus.

Juravagten

Åbningstider: mandag-fredag kl. 8.00-17.00

Telefon: 3377 3377

Mail: jura@di.dk

Skrevet af:

Uffe Hansen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold