"For det hurtige øje, kan overskrifter og sammenligninger til Italien hurtigt få én til at tro, at Danmark har slukket for alt, påpeger Dansk Industris afsætningspolitiske chef Peter Thagensen.

13.03.20 DIB Nyheder

Udenlandske medier tegner forkert billede af coronaramt dansk industri

Udenlandske medier giver indtryk af, at hele Danmark – industrien inklusiv – er lukket ned. Det har ramt den danske møbelproducent Steens. Myndighederne bør gribe ind nu og oplyse udlandet korrekt om forholdene i Danmark, mener DI.

Den danske møbelproducent Steens fra Kjellerup i Midtjylland har været udsat for en forstyrrelse af deres leveringer af vare til en stor udenlandsk kunde. Baggrunden var, at der hos transportfirmaet, der skulle stå for leveringerne, var opstået den misforståelse, at hele Danmark – industrien inklusiv – var lukket helt ned. Det fortæller økonomidirektør Preben Mosgaard fra Steens Group.

- Vi skulle i går morges have fået afhentet to vognlæs med møbler, der skulle afsted til en stor britisk detailkæde. Men speditøren havde i medierne læst, at Danmark var lukket ned. Vi gik derfor forgæves og ventede på, at de hentede møblerne, fortæller Preben Mosgaard.

Det lykkedes Steens at få overbevist speditøren om, at de roligt kunne hente møblerne i Danmark, hvilket skete i går klokken 17. Alligevel var det en skræmmende oplevelse, mener Preben Mosgaard.

- Det viser bare, at det har rigtig store betydning, hvordan medierne vælger deres overskrifter. Derfor er det også så vigtigt, at vi får præsenteret tingene på en saglig og sober vis, siger Preben Mosgaard og tilføjer, at Steens forsætter sin produktion og har folk på arbejde hver dag.

Læs også: DI: Bankers corona-hjælp kan redde virksomheder

Danmark er lukket for Corona – åben for forretninger

Kigger du i de engelske medier, er det heller ikke underligt, at der nogle, der kunne tro, at også industrien i Danmark havde trukket skodderne for. 

Eksempelvis skriver den britiske tabloidavis The Daily Mail, at Danmark er det andet land i Europa, der går i ”coronavirus lockdown”. Daily Mail har et oplag på 1,2 millioner.

Ligeledes skriver den britiske udgave af avisen Metro, at Danmark er i ”lockdown”.

Læser du længere ned i artiklerne fra de britiske aviser, står der intet om at industrien også er lukket ned, men for det hurtige øje, kan overskrifterne og sammenligningerne til Italien hurtigt få én til at tro, at Danmark har slukket for alt, påpeger Dansk Industris afsætningspolitiske chef Peter Thagensen.

- Det er vigtigt, at vi får fortalt omverden, at vores virksomheder kører videre og de stadig kan købe danske varer, siger han og tilføjer:

- Danmark er lukket for Corona. Vi er ikke lukket for forretninger.

Peter Thagesen tilføjer, at det også stadig er muligt at få varer ind i Danmark. 

Læs også: Sandahl: Vigtig hjælpepakke skal holde hånden under arbejdspladserne

Myndighederne skal på banen

Ifølge Peter Thagesen ville det være godt, hvis Udenrigsministeriet gjorde en aktiv indsats for at få omverden og de danske eksportmarkeder til at få det korrekte billede af situationen i Danmark.

- Hvis de udenlanske mediers skriverier om coronavirussen ikke skal koste danske virksomheder omsætning og potentielt arbejdspladser, skal der sættes ind nu, så danske virksomheder ikke mister ordre til udlandet, siger han.

DI Business arbejder i øjeblikket på at få en kommentar fra Udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Læs også: Spørgsmål og svar fra webinar om COVID-19 for arbejdsgivere

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Thagesen

Peter Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold