Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) sender et klart signal til udlandet om, at det stadig er muligt at købe varer i og sende varer til og fra Danmark.

Foto: DI
16.03.20 DIB Nyheder

Udenrigsministeren i offensiv: Danmark er lukket for Corona – ikke for handel

Ny informationskampagne fra Udenrigsministeriet skal sikre, at udlandet forstår, at varer og tjenesteydelser fortsat kan komme ind og ud af landet.

Udenrigsministeren går nu i offensiven for at sikre, at der ikke hersker forkerte opfattelser af Danmark og dansk erhvervsliv i udlandet.

- Danmark og dansk erhvervsliv er bestemt ikke lukket ned. Det budskab skal vi have ud til omverdenen, skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en mail til DI Business og tilføjer:

- Der skal stadig handles, og udenlandske virksomheder skal stadig gøre forretninger med Danmark. Der vil derfor blandt andet blive lagt stor vægt på, at de midlertidige indrejserestriktioner på grænsen ikke unødigt forsinker import og eksport. Varer og tjenesteydelser kan stadig komme ind og ud af Danmark. Det står fast.

Læs også: Regeringen åbner fasttracks for gods

Danmark er åben for forretninger

For at få budskabet ud, har udenrigsministeren instrueret ministeriet i at lancere en informationskampagne til omverden, der slår fast, at Danmark og dansk erhvervsliv ikke er lukket ned.

- Det vil blive et centralt budskab den næste tid. Danmark er lukket for Corona, men ikke for handel, skriver Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren fortæller samtidig, at han er i løbende dialog med sine ministerkolleger for at forklare, hvad der er op og ned i Danmark.

Ligesom de danske ambassader i udlandet også bruger mange kræfter på at få budskabet ud. Det vil også være ambassaderne, der sammen med Trade Council, vil stå for den informationskampagne, der nu sættes i gang.

Læs også: International media paint a misleading picture of how Covid-19 affects Danish business

Speditør troede dansk industri var lukket

Tiltagene fra udenrigsministeren kommer efter, at Dansk Industri (DI) har kunne fortælle, at den midtjyske møbelproducent Steens blev mødt med den opfattelse, at det ikke var muligt at hente varer hos dem, da Danmark var lukket ned.

Afsætningspolitisk chef i DI Peter Thagesen fortæller, at DI også er i gang med en oplysningsindsats for at sikre, at udlandet ikke får en forkert opfattelse af de forholdsregler, der er taget i Danmark for at begrænse smitterisikoen.

- Det er vigtigt at udlandet forstår, at det stadig er muligt at få varer og tjenesteydelser ind og ud af Danmark, siger han.

Læs også: Udenlandske medier tegner forkert billede af coronaramt dansk industri

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold