Foto: Getty Images
14.04.20 DIB Nyheder

Coronakrisen bremser salget af nye biler

Der blev indregistreret ca. 15.000 nye personbiler i marts i år. Det er 42 pct. færre end marts måned sidste år, hvor bilsalget til gengæld var ekstraordinært højt på grund af udsigten til prisstigninger i april 2019. Ifølge DI’s direktør for Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen, er det coronakrisen, der lægger en dæmper på aktiviteten hos bilforhandlerne.

De lave salgstal for marts flugter desværre med de meldinger, vi får fra vores forhandlere. Når salget går kraftigt ned, vokser lagrene og det udfordrer bilforhandlerne på likviditeten. En undersøgelse blandt DI’s medlemmer viser, at hver fjerde forhandler allerede er udfordret på likviditeten og seks ud af ti forventer at blive det i løbet af krisen, siger Thomas Møller Sørensen.

Denne måneds indregistreringstal er første indikation på bilsalget efter statsministerens udmelding om at lukke landet den 11. marts. Men i øjeblikket afspejler indregistreringerne ikke den lavere aktivitet hos forhandlerne i tilstrækkelig grad på grund af perioden, der går fra bilen bestilles til den indregistreres og leveres til kunden.

- Vi har i Bilbranchen allerede bedt regeringen om ekstra hjælp. Ligesom regeringen har foreslået, at mindre og mellemstore virksomheder kan låne den moms, de har indbetalt, foreslår vi, at forhandlere kan tilbagelåne den registreringsafgift, de indbetaler i april og maj. Vi håber, det er noget, regeringen vil se velvilligt på, siger Thomas Møller Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold