Danmark har håndteret nedlukningen hurtigt, effektivt og handlekraftigt. Nu gælder det om at klare genåbningen lige så godt, så vi både sundhedsmæssigt og økonomisk kommer så hurtigt og godt igennem som muligt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

17.04.20 DIB Nyheder

DI: Aftale om genåbning giver tro på en vej ud af coronakrisen

Liberale erhverv må fra mandag den 20. april igen holde åbent. Det giver tro på en vej ud af coronakrisen, mener DI.

Folketinget er natten til fredag blevet enige om en aftale om genåbning for liberale erhverv. Det betyder, at frisører, køreskoler og andre liberale erhverv igen må holde åben fra mandag den 20. april.

Nattens aftale om en bredere genåbning af samfundet giver virkelig grund til glæde, mener Dansk Industri (DI). Først og fremmest fordi tusindvis af mindre erhvervsdrivende endelig kan åbne deres forretning og byde kunderne tilbage. Men også fordi det giver optimisme både i virksomhederne og i samfundet, fordi der viser sig en vej ud af krisen.

- Det er tusindvis af virksomheder, som vi alle sammen er afhængige af i dagligdagen og har et forhold til, som nu endelig kan åbne. Man kommer til at mærke, at samfundet og tilværelsen er mere normal på mandag. Det giver tro på fremtiden, og der er virkelig brug for, at vi alle sammen nu hjælper de virksomheder godt i gang, når de åbner deres forretning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han fortsætter:

- Vi befinder os i en kritisk fase lige nu, hvor Danmark har håndteret nedlukningen hurtigt, effektivt og handlekraftigt. Nu gælder det om at klare genåbningen lige så godt, så vi både sundhedsmæssigt og økonomisk kommer så hurtigt og godt igennem som muligt. Aftalen om, at de mindre liberale erhverv nu kan åbne er godt nyt. Det giver grund til optimisme, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Liberale erhverv kan åbnes, hvis danskere holder afstand

Større oplevelsesvirksomheder ikke med endnu

Han hæfter sig ved, at de større oplevelsesvirksomheder ikke er med i denne fase. Det var ventet, og erhvervslivet har forståelse for, at det fortsat er afgørende at begrænse smitten og undgå markante tilbageslag. Men de virksomheder og arbejdspladser får brug for hjælp.

- Der er stadigvæk rigtig mange medarbejdere og virksomheder i oplevelsesindustrien, som af hensyn til danskernes sundhed og vores samfund må holde lukket. De betaler en høj pris ved nedlukningen, og dem skal vi holde hånden under med hjælpepakker og tiltag, så vi også har gode oplevelser at vende tilbage til efter krisen, siger DI-direktøren.

Endelig kvitterer DI positivt for, at regeringen og Folketinget også genåbner domstolene.

- Det er helt afgørende for et velfungerende samfund, at vi også nu genåbner domstolene. Det er vigtigt for erhvervslivet, og det er vigtigt for hele Danmark, at vi både får åbnet resten af den private sektor og den offentlige sektor gradvist op, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sandahl og virksomheder i coronamøde med statsministeren: Krisen kræver fælles løsninger 

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold