30.04.20 DIB Nyheder

Coronakrisen har sat en brat stopper for syv års opsving

Nye tal: Hele Europa er på økonomisk nedtur, og der er ikke udsigt til bedring. Det rammer danske eksportvirksomheder hårdt, siger DI’s cheføkonom Allan Sørensen.

EU’s samlede økonomi skrumpede med 3,5 pct. i første kvartal 2020. Eurolandene er lidt hårdere ramt – deres samlede økonomi svandt med 3,8 procent. Det viser nye tal fra Eurostat.

- Syv års opsving i europæisk økonomi endte brat i første kvartal. Coronakrisen har ført til den største tilbagegang nogensinde på et enkelt kvartal, og tilbagegangen bliver endnu større i andet kvartal. Coronakrisen fører til en langt større nedtur i europæisk økonomi end finanskrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Tidligere i dag viste nye tal, at Spanien og Frankrig er endnu hårdere ramt. Deres økonomi skrumpede med henholdsvis 5,2 og 5,8 procent i første kvartal

- Ingen går fri af coronakrisen. Forbrugernes og virksomhedernes humør er faldet i samtlige EU-lande, siger Allan Sørensen.

- Danske eksportvirksomheder står i en utrolig vanskelig situation: Alle deres markeder er ramt af modgang, og der er desværre ingen nye markeder, der kan tage over og erstatte de tabte kunder, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold