06.04.20 DIB Nyheder

DI enig med vismændene: Hold hånden under dansk økonomi

Nye tal: De økonomiske vismænd har udarbejdet to scenarier for de økonomiske konsekvenser af coronakrisen. I begge scenarier er vi stærkt afhængige af de hjælpepakker, der er etableret, mener DI.

De økonomiske vismænd har regnet på de økonomiske konsekvenser af, at Danmark er lukket ned som følge af corona-epidemien. Vismændene har udarbejdet to scenarier. Et scenarie, hvor BNP falder med 4 pct. i år, og et scenarie, hvor der også i efteråret kommer en delvis og afkortet nedlukning af landet. I det scenarie falder BNP i 2020 samlet set med 6 pct.

- Vismændenes vurdering flugter med DI’s beregninger af, at corona-epidemien har enorme økonomiske konsekvenser. Mange virksomheder og arbejdspladser er hårdt ramt, og de er stærkt afhængige af de hjælpepakker, som er etableret, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

- På den korte bane handler det om at få hjælpepakkerne ud og virke i de enkelte virksomheder. Men der er også behov for løbende at justere og tilpasse hjælpepakkerne, så vi redder flest mulige virksomheder og arbejdspladser, siger Kent Damsgaard.

- Lige nu hersker der meget stor usikkerhed om, hvor lang tid der vil gå, før samfundet er tilbage på normalen, og jo længere der går, jo dyrere bliver det. Derfor er det utroligt vigtigt med nogle signaler og sigtelinjer for en gradvis åbning af Danmark, siger Kent Damsgaard.

- I takt med en genåbning skal vi som samfund skubbe økonomien i gang, så udviklingen bliver et skarpt ”V” og ikke et langstrakt ”U”, hvor vi i flere år skal kæmpe med tilbagegang og høj arbejdsløshed. DI har derfor lanceret en kæmpe genopretningsplan for Danmark med 70 konkrete forslag, siger DI-direktøren.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold