Vi skal hjælpe hinanden, hvor vi kan. Jo flere steder, vi kan give hinanden en håndsrækning, jo bedre, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Foto: Sif Meincke
22.04.20 DIB Nyheder

DI udskyder kontingentbetalinger igen

For anden gang udskyder Dansk Industri medlemsvirksomheders kontingentbetalinger. Det giver virksomhederne en lempelse af likviditeten på op til 200 mio. kr.

Dansk Industri (DI) har i dag besluttet at udskyde de over 18.000 medlemsvirksomheders kontingentbetalinger til DI og relaterede medlemsforeninger for 2. kvartal 2020 frem til udgangen af august. Dermed udsætter organisationen for anden gang i træk betaling af kontingentet. Det vil give virksomhederne en lempelse af likviditeten på op til 200 mio. kr.

- Vi har som den centrale erhvervsorganisation for små og store virksomheder også et naturligt ansvar for at gå foran og vise, at DI selv er klar til at bidrage til, at virksomheder og danske arbejdspladser klarer sig godt gennem denne krise, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Nu åbner gratis rådgivning – søg den!

Råd, hjælp og vejledning er det vigtigste

Han understreger, at DI arbejder intensivt - politisk, i de mange rådgivningsfunktioner og i relation til samarbejdet med myndighederne og det offentlige – for at holde hjulene i gang i virksomhederne. Udsættelsen af kontingentbetalingen for anden gang i træk er et yderligere bidrag, som vil give virksomhederne en velkommen likviditetslempelse.

- DI’s vigtigste bidrag i denne tid er selvfølgelig den fokuserede indsats, som DI’s medarbejdere gør for at rådgive, vejlede og hjælpe. Men nu vælger vi for anden gang at udsætte betaling af kontingentet, så DI kan give en meget direkte håndsrækning til alle de virksomheder, der er trængte på likviditeten - så vi også selv igen gør det, vi foreslår vores politikere og andre at gøre, siger DI-direktøren.

Læs også: Coronakrisen kan koste hver dansker 33.000 kroner – alene i 2020 

Giv en hjælpende hånd

DI opfordrer samtidig de virksomheder, som har mulighed for det, til at række andre, nødlidende virksomheder en hjælpende hånd. Eksempelvis ved, at man som virksomhed betaler regninger hurtigst muligt og fremskynder fremtidige ordrer.

- Coronakrisen har om noget vist, hvor afhængige vi er af hinanden – også virksomhederne imellem. Derfor er det vigtigt, at de virksomheder, som er mindre hårdt ramt af krisen, også har blik for, at deres underleverandører, kunder og samarbejdspartnere kommer bedst muligt igennem krisen. Vi skal hjælpe hinanden, hvor vi kan. Jo flere steder, vi kan give hinanden en håndsrækning, jo bedre, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI: Aftale om genåbning giver tro på en vej ud af coronakrisen

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henrik Søgaard

Henrik Søgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3488
  • Mobil +45 3083 0810
  • E-mail hsp@di.dk

Relateret indhold