Der er ingen tegn på bedring af økonomien i DI's coronabarometer.

Illustration: DI
21.04.20 DIB Nyheder

DI’s coronabarometer: Den dybe krise fortsætter ufortrødent

Økonomien er stadig i dyb krise ifølge DI’s Coronabarometer. Nedturen afspejler sig i en voldsom opbremsning i trafikken – fra fly til lastbiler og offentlig transport.

Trods en begyndende genåbning af Danmark er dansk økonomi stadig i en dyb krise. Det viser DI’s ugentligt opdaterede coronabarometer.

Barometret står i uge 16 på 9,5, blot en my over sidste uges måling på 9,3. Barometret går fra 0 – 100 – desto tættere på 100, desto bedre har økonomien det.

- Coronabarometeret viser, at der ikke for alvor er sket forbedringer af økonomien i den seneste uge. Uanset hvilke indikatorer der rettes fokus mod, er økonomien i en dyb krise, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Samfundet er gået i stå

I kølvandet på gårdsdagens markante fald i de fremadrettede oliepriser (futures) hæfter Allan Sørensen sig blandt andet ved, at transportsektoren ser ud til at være gået tæt på totalt i stå.

I forhold til en normal uge er antallet af flyvninger reduceret med 89 procent, mens brugen af offentlig transport i verdens storbyer er faldet med 87,4 procent.

- Det er tydeligt udtryk for, at verden – og dermed også økonomien – stadig står nærmest stille, siger Allan Sørensen.

På enkelte områder kan DI dog konstatere stigninger – det er desværre ikke af den gode slags. Antallet af skabeloner fra DI’s hjemmeside, der downloades til brug for opsigelser er således 26 procent over niveauet for samme tid sidste år. Ligeledes er antallet af nytilmeldte ledige cirka 70 procent over normalen for samme tid i tidligere år.

- Det understreger blot, at vi stadig befinder os i en dyb krise, siger Allan Sørensen og tilføjer:

- Vi har udviklet barometeret her med henblik på også at fange de første spirende indikationer på, at økonomien er på vej tilbage til normalen. Men konklusionen for uge 16 er desværre ret klar: Endnu er der ingen indikationer på, at økonomien er på vej tilbage i gear.  

Du kan følge med i udviklingen i DI’s coronabarometer og læse mere om metoden bag barometeret her.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold