Carsten Tinggaard, stifter af PointSource Acoustics , viser frem i virksomheden, der har søgt midler til at kunne skabe state-of-the-art højtalere ved hjælp af robotter.

Foto: MADE
28.04.20 DIB Nyheder

Få viden for 100.000 kr. til konkrete udfordringer

Verdens nye tilstand har gjort det mere påtrængende for virksomheder at opsøge og udvikle nye produktionsformer. Gennem MADE kan SMV’er få hjælp til at løse konkrete udfordringer.

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få viden for op til 100.000 kr. til at løse en konkret udfordring i virksomheden og eksperimentere med f.eks. nye teknologier via hjælp fra GTS-institutter.

- Vi er glade for igen at kunne åbne for ansøgninger til de eftertragtede demonstrationsprojekter. Vores erfaring er, at den nye viden ikke blot er en gevinst for den enkelte produktionsvirksomhed, men inspirerer andre SMV’er, vurderer MADE’s direktør Nigel Edmondson og tilføjer:

- Vi oplever, at det er ret forskelligt, i hvilken grad virksomheder er påvirket af COVID-19. For nogle betyder det ekstra travlhed, mens det for andre giver tid og rum i den daglige drift til at tænke i nye baner og eksperimentere med nye løsninger inden for avanceret produktion. Uanset hvad, så er vi klar til at assistere fra nu og de næste fire år frem, siger Nigel Edmondson.

Læs også: Nu åbner gratis rådgivning – søg den!

Fra fødevarer til højtalere

En lang række virksomheder har allerede været gennem et MADE Demonstrationsprojekt. Det gælder blandt andre forsknings- og udviklingshuset Create it REAL, der har fået støtte til at bryde en af de teknologiske barrierer, der er ved at 3D-printe fødevarer. 

Engskov Maskinfabrik fra Ringsted testede en hel robotløsning i virtual reality for at afklare, hvilke dele af produktionen en robot evt. kunne løse. Virksomheden var nemlig presset på kapacitet i produktionen og ønskede med projektet indsigt i, hvordan der kunne automatiseres – og så var det samtidig en udfordring at finde rette arbejdskraft til de mange ordrer.

I en helt anden boldgade har SMV’en PointSource Acoustics fra Roskilde søgt midler til at kunne skabe state-of-the-art højttalere ved hjælp af robotter. Demonstrationsprojektet viste, at en industrirobot kan bruges til at producere high-end højtalere, og at den har den fornødne høje præcision i samleprocesserne – helt ned til få hundrededele millimeter. 

Læs også: Industriens Fond og DI vil ruste virksomheder til tiden efter corona

Industriens Fond finansierer

Projektbevillinger er finansieret af Industriens Fond, og det kræver alene, at ansøgerne investerer med sin egen tid.

- Vi opfordrer flere virksomheder til at søge midler til projekter, der kan sikre deres konkurrenceevne via nye løsninger. Med de nye tilstande er det samtidigt blevet mere påtrængende for virksomheder at opsøge og udvikle nye produktionsformer. Vi ser frem til atter at bygge bro mellem forskning og produktion med dette velafprøvede tiltag, så vi sammen kan skabe verdensklasseproduktion i Danmark, siger Nigel Edmondson.

Der er ansøgningsmuligheder fire gange årligt. Første runde er den 1. maj 2020.

Læs også: Danske værnemidler efterspurgt kloden rundt

Fakta

MADE Demonstrationsprojekt

Et MADE Demonstrationsprojekt skal have fagligt fokus inden for et eller flere temaer, som MADE forsker i:

Hurtig produktudvikling

Modulær produktionsplatform til hurtig etablering af produktion

3D-print og nye produktionsprocesser

Modelbaseret udvikling af forsynings-kæder

Digitalisering af forsyningskæder

Livslang produkttilpasning

Fremtidens produktionsparadigme

Hyperfleksibel automation

Sensorer og kvalitetskontrol

Demonstrationsprojekter har et projektbudget på op til 200.000 kr. - den ene halvdel bevilges, og den anden halvdel er egenfinansiering fra den ansøgende virksomhed i form af timer.

Se gennemførte demonstrationsprojekter

 

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Alexander Ulrich

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4522
  • Mobil +45 4087 8030
  • E-mail eau@di.dk

Relateret