"Fremryk investeringer i digital velfærd"
Når Danmark – forhåbentligt - forsigtigt begynder at åbne efter påske, bør Danmark fremrykke investeringerne i digital velfærd, skriver Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark, André Rogaczewski, adm. direktør i Netcompany og Lars Frelle-Petersen, direktør i DI.
Coronaepidemien har vist os, at nytænkende digitale løsninger kan søsættes hurtigt og med stor effekt.
F.eks. fik Region Hovedstaden på under 48 timer etableret en chat-bot, som ved hjælp af kunstig intelligens har nedbragt antallet af opringninger til 1813 fra bekymrede borgere, som var i tvivl om, hvordan de skulle tolke deres symptomer i relation til coronavirus. Efter en uges tid blev løsningen implementeret i hele landet.
Den type løsninger giver bedre borgerservice og er med til at frigive menneskelige ressourcer til kernevelfærd, og den slags teknologi bliver afgørende for en hurtig tilbagevenden til et normalt og velfungerende samfund.
Det er særlig vigtigt i økonomisk udfordrende tider, hvor hver en krone skal give størst mulig nytte. Ved intelligent brug af data, selvbetjening, digital læring, digital pleje m.m. kan digitalisering blive danskernes store mulighed for at bevare og modernisere vores velfærd.
Læs også: DI: Der er akut brug for at forlænge hjælpepakkerne
Digitale virksomheder bløder
Stærke virksomheder er en forudsætning for et stærkt samfund. Dygtige virksomheder skaber løsningerne til et digitalt velfærdssamfund - i tæt samarbejde med det offentlige.
Men en ny analyse fra DI Digital viser desværre, at de digitale virksomheder bløder på omsætning, indtjening og bemanding.
Det er et problem. Ikke kun for de mennesker, der står til at miste deres job, og for de virksomheder, som ultimativt må dreje nøglen om. Det får også konsekvenser for udviklingen af nye innovative, digitale løsninger, som vi ellers har været rigtig gode til Danmark.
Derfor bør vi handle, hvis vi skal have de bedste folk til at hjælpe det offentlige på den anden side af epidemien. Vi skal allerede nu investere i at lette presset på den offentlige sektor og sikre fremtidens velfærdssamfund. Her spiller digitale løsninger en nøglerolle.
Hvis vi fremrykker investeringer i mere digital velfærd, som alligevel før eller siden bliver nødvendige, kan vi skabe de bedste forudsætninger for vores fremtidige velfærdssamfund, samtidig med at vi hjælper virksomheder, genskaber vækst og bevarer arbejdspladser.
Indlægget har også været bragt i Børsen
Info om COVID-19
Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.