Erhvervsstyrelsen har udsendt retningslinjer til virksomheder med hjemmearbejdende medarbjedere.

Foto: Colourbox
08.04.20 DIB Nyheder

Her er retningslinjer for virksomheder efter påske

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for virksomheders aktiviteter efter påske. DI anbefaler alle at følge retningslinjerne, så Danmark kan fortsætte i genåbningssporet.

Erhvervsstyrelsen anbefaler fortsat, at alle, der kan arbejde hjemmefra, fortsætter med at gøre det.

Men tirsdag efter påske vil det igen være muligt at møde ind på sin kontorarbejdsplads, hvis virksomheden vurderer, at opgaverne ikke kan løses hjemmefra uden betydelig produktivitetsnedgang.

- Mange er utålmodige efter at komme tilbage på arbejdet. Det kan jeg godt forstå. Men det er vigtigt, at det sker på en forsvarlig måde, hvor vi sørger for at arbejdspladsen er indrettet på en måde, så vi ikke risikerer, at gode kollegaer smitter hinanden, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse

For at sikre, at den ansvarlige genåbning af Danmark kan fortsætte, har Erhvervsstyrelsen udarbejdet retningslinjer, der skal sikre, at smittespredningen minimeres. Det skal ske ved at strukturere arbejdspladsen på en måde, hvor der sikres god afstand mellem mennesker og et skærpet fokus på hygiejne.

- Det er et vigtigt første skridt for de danske virksomheder, at man nu igen kan begynde at møde ind på sin kontorarbejdsplads, hvis det er nødvendigt. DI anbefaler alle virksomheder at følge myndighedernes retningslinjer, så Danmark kan fortsætte ansvarligt og effektivt i genåbningssporet, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Læs også: DI: Her er de fem vigtigste prioriteter for hjælpepakker

DI er klar til at rådgive

Retningslinjerne fokuserer på, hvordan en virksomhed skal tilrettelægge arbejdet på den sikreste måde, hvordan man skal håndtere adfærd, hygiejne, sygdom og symptomer samt hvilken informationsindsats virksomhederne påtager sig overfor deres medarbejdere. 

- Virksomhederne er hårdt ramt af coronakrisen, og det er ikke alle, der har lige let ved at få hjulene til fortsat at køre rundt i et tilpas højt tempo via hjemmearbejde. Derfor vil denne første fase af genåbningen blive budt velkommen hos mange virksomheder og deres medarbejdere landet over, siger direktøren og fortsætter: 

- Det er op til den enkelte virksomhed at implementere retningslinjerne på en måde, så de fungerer for dem. Men da der er tale om retningslinjer, vil der også komme mange fortolkningsspørgsmål, og der sidder vi i DI klar til at rådgive vores medlemmer om, hvordan de på den bedst mulige måde kan implementere retningslinjerne og dermed bidrage til at reducere smittespredningen i Danmark.

Læs også: Nu åbner gratis rådgivning – søg den!

Vigtigt at skoler og daginstitutioner åbner

Han understreger, at åbningen af daginstitutioner og skoler har stor betydning for mange medarbejdere og virksomheder.

- Det er positivt og vigtigt, at daginstitutionerne og skolerne nu åbner. Det er en vigtig samfundsopgave, og vi har forståelse for, at det bliver udfordrende. Men det er helt afgørende for virksomhederne, så flere medarbejdere kan komme på arbejde og løse kritiske opgaver – og medarbejderne også kan arbejde mere produktivt hjemmefra, siger Lars Sandahl Sørensen.

Med retningslinjerne følger også anbefalinger til, hvordan virksomheden skal strukturere arbejdsdagen, så brugere af den kollektive transport kan opretholde myndighederne anbefalinger om at holde afstand.

Læs retningsliner om ansvarlig indretning af kontorarbejdspladser

Læs anbefalinger til virksomheder omkring belastning af offentlig transport

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Falck

Søren Falck

Fagleder for fremstød

  • Direkte +45 3377 3484
  • Mobil +45 3027 7292
  • E-mail srfk@di.dk

Relateret indhold