23.04.20 DIB Nyheder

Hver 6. amerikaner har mistet jobbet

Nye tal: Selvom ledigheden i disse uger stiger hurtigere end normalt her i Danmark, blegner de danske tal sammenlignet med de amerikanske. Det kommer også til at ramme danske virksomheder, at coronakrisen slår bunden ud af vores næststørste eksportmarked, siger DI’s cheføkonom Allan Sørensen.

4,4 millioner amerikanerne meldte sig ledige i sidste uge. På blot fem uger er 26½ millioner amerikanere blevet ledige. Det fremgår af nye tal fra det amerikanske beskæftigelsesministerium.

- Coronakrisen har indtil videre kostet hver sjette amerikaner jobbet. Historiens længste opsving er smuldret på fem uger, og ledigheden er steget til knap 20 procent, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Eksplosionen i ledigheden vidner om, at coronakrisen har ramt amerikansk økonomi med utrolig hård kraft. I USA har mange beskæftigede et løst ansættelsesforhold og kan opsiges med meget kort varsel. Virksomheder er blevet lukket ned og har set deres omsætning forsvinde fra den ene dag til den anden – og har derfor opsagt deres medarbejdere, siger Allan Sørensen.

- Der er vedtaget hjælpepakker for mere end 3.000 milliarder dollar, og renten er sendt ned på nul. Men selv de største hjælpepakker i historien har ikke kunnet forhindre ledigheden i at stige med ekspresfart, siger Allan Sørensen.

Tidligere i dag viste nye tal for erhvervstilliden i Europa, at europæisk økonomi også er ramt af den største nedtur siden anden verdenskrig.

- 2020 bliver et rædselsår for dansk eksport. Danske eksportvirksomheder er sat under et voldsomt pres. Uanset hvor i verden virksomhederne kigger hen, så er markederne ramt af tilbagegang, og det er mere end svært at finde nye kunder, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheders eksport til USA er på 155 mia. kr. om året, hvilket svarer til 12 pct. af den samlede danske eksport.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold