Indiens ambassadør til Danmark, Ajit Gupte, opfordrer danske virksomheder til at være opmærksomme på mulighederne i Indien - også selvom landet ligesom resten af verden er ramt af coronavirussen.

17.04.20 DIB Nyheder

Indiens ambassadør: "Det her er ikke verdens ende. Vi overkommer det"

Indien er ligesom resten af verden ramt af coronavirussen og de voldsomme sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser. Men Indiens ambassadør i Danmark opfordrer danske virksomheder til at huske på, at landet stadig er åbent for forretninger både nu – og når coronavirussen er et afsnit i historiebøgerne.

DI Business interviewede første gang Indiens ambassadør i januar i år. Den gang var coronavirussen noget, der primært var et problem for et fjernt hjørne af Kina. Alt er siden ændret – også i Indien.

I skrivende stund er 13.500 blevet smittet i Indien og landet er ligesom det meste af resten af verden lukket ned. Indiens ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, har dog ikke mistet ævred. Han minder om, at selv om corona har ramt hele verden hårdt, kommer der også en dag efter corona, som Indien vil være klar på.

- Det her er ikke verdens ende. Vi vil overkomme det, siger han over telefonen til DI Business.

Ikke, at Indien tager let på virussen og dens betydning for det 1,3 milliarder indbygger store land. Indien er lukket ned i foreløbig tre uger. Samtidig gør den indiske regering alt, hvad den kan for at holde hånden under den indiske økonomi.

- Det er ikke let. Men befolkningen har accepteret lock-downen, siger Ajit Gupte.

Tilmeld dig DI’s webinar om coronakrisens betydning for markederne i Indien, Kina og Japan, der finder sted den 20. april kl. 09.00.

Indien er klar – når I er

Ambassadøren har imidlertid et klart signal til de danske virksomheder: Husk nu, at der også kommer en tid efter corona – og her vil Indien meget gerne være en del af jeres fremtid.

- Jeg tror, at de globale værdikæder bliver mere spredt mere ud. Alt skal ikke produceres i Kina. Her vil Indien gerne byde sig til overfor danske virksomheder. Produktionsomkostningerne er lavere i Indien end i Kina. Alle taler engelsk og alt kan blive ordnet online, siger Ajit Gupte.

Ifølge ambassadøren, så er de største danske virksomheder allerede opmærksomme på mulighederne i Indien, men gennem samarbejder med indiske virksomheder, er der også potentiale for de små og mellemstore virksomheder danske virksomheder.

Han opfodrer blandt andet de danske virksomheder til at være opmærksomme på Invest in India, hvor virksomhederne kan danne det første overblik over mulighederne i det store land.

Eksportproblemer forventes løst snart

Tidligere chef for Dansk Industris kontor i Indien Kunal Singla er dybt imponeret over, hvordan Indien med dets 1,3 milliarder indbyggere har formået at lukke landet ned.

- Det er faktisk uden fortilfælde globalt set, siger han.

Kunal Singla fortæller, at de danske virksomheder i Indien, som han er i kontakt med, har håndteret krisen godt med hjemmearbejde, men oplever udfordringer i forhold til eksport og import af produkter fra landet. Kunal Singla tilføjer, at virksomheder, der oplever problemer kan kontakte ham.

Ligesom den indiske ambassadør i Danmark mener Kunal Singla også, at Indien vil positionere sig som en global produktionshub efter krisen.  

-  Jeg mener helt sikkert, at det også efter krisen vil være relevant for danske virksomheder at kigge mod Indien, siger han.

Vil du høre mere om mulighederne i Indien, kan du deltage i DI’s webinar, der finder sted den 20. april.

 

DI's chef i Indien, Kunal Singla, giver et overblik over situationen i landet, samt fortæller hvordan DI er klar til at hjælpe danske virksomheder.

Aleksander Gislason

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Bente Toftkær

Bente Toftkær

Fagchef, Global Talent & International Services

  • Direkte +45 3377 3831
  • Mobil +45 2946 7169
  • E-mail bet@di.dk

Relateret indhold