14.04.20 DIB Nyheder

Inflationen falder i takt med oliepriserne

De samlede forbrugerpriser faldt med 0,3 pct. i marts, og sammenlignet med samme måned sidste år er priserne steget med blot 0,4 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det er især det markante fald i oliepriserne, der holder inflationen på et lavt niveau, mener DI’s cheføkonom.

- Priserne på benzin, charterrejser og flytransport faldt i marts, og det er med til at give en utrolig lav inflation, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Olieprisen er dykket kraftigt under coronakrisen, da den globale efterspørgsel er faldet med 30 procent. Fly står stille på jorden og vi kører mindre i bil, derfor køber vi mindre benzin og diesel, hvilket har fået prisen til at falde, siger Allan Sørensen.

- De olieproducerende lande (OPEC) og Rusland er i påsken blevet enige om, at skrue ned for olieproduktionen for at få olieprisen lidt op igen, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold