Fysioterapeuter er defineret som liberalt erhverv, men der findes ellers ingen præcis definintion af, hvad  begrebet dækker over. Derfor regner SSI med 27.000  personer i deres scnerarier for åbning af liberale erhverv.

Foto: Colourbox
16.04.20 DIB Nyheder

Liberale erhverv kan åbnes, hvis danskere holder afstand

Hvis danskerne fortsat holder samme fysiske afstand som før påske, kan 27.000 personer i liberale erhverv genåbne uden store konsekvenser for spredning af Covid-19, viser nyt notat fra Statens Serum Institut. DI opfordrer til hurtige politiske forhandlinger, der kan føre til fornuftig genåbning.

Den maksimale belastning på intensive sengepladser er sandsynligvis overstået, hvis alle eller halvdelen af den voksne befolkning fortsætter med at holde fysisk afstand som før påske.

Det konkluderer Statens Serum Institut i et nyt notat, der belyser de mulige konsekvenser af en genåbning af liberale erhverv som frisører, fysioterapeuter og andre servicevirksomheder.

I notatet bemærkes det, at der ikke findes nogen præcis definition af liberale erhverv. Derfor tager beregningerne udgangspunkt i konsekvenserne, hvis 27.000 personer begynder at arbejde igen.

- Det er virkelig gode nyheder. Det er af største vigtighed, at der kommer gang i hjulene igen i de dele af samfundet, hvor det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Vi opfordrer Folketinget til hurtigst muligt at afslutte forhandlingerne om gradvis genåbning på en god og ansvarlig måde, siger direktør Lars Frelle-Petersen, DI.

Læs også: Her er retningslinjer for virksomheder efter påske

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret indhold