En tredjedel af de nyindmeldte virksomheder har angivet "Corona" som værende den primære årsag til indmeldelsen.

24.04.20 DIB Nyheder

Medlemsboom: Rekordmange virksomheder melder sig ind i DI

Køkkenproducenten Kvik har opfordret virksomhedens detailbutikker til at melde sig ind i DI for at få adgang til ”100 metermestrene i personalejura”. De og den socialøkonomiske virksomhed AktivIndsats er blandt DI’s rekordmange nye medlemmer, der også tæller virksomhederne Hytek og Elastomer.

Meget har det med at spire i begyndelsen af foråret. Og antallet af nye medlemsvirksomheder i Dansk Industri (DI) har ikke været en undtagelse.

I marts måned havde DI fornøjelsen at byde 115 nye virksomheder velkommen i fællesskabet, der i øjeblikket rummer mere end 11.500 virksomheder.

- Blandt andet har virksomhederne Hytek og Dansk Elastomer, der arbejder med henholdsvis marine- og industrihydraulik og polyurethan-støbning, meldt sig ind. Primært for at få hjælp midt i en Corona-krise, der virkelig har fået mange virksomheder til at opsøge DI’s brede pallette af rådgivningstilbud, siger underdirektør Henrik Søgaard, DI.

Siden udbruddet af Covid-19 har ca. 50 virksomheder meldt sig ind i DI, hvor den primære årsag har været at virksomhederne har haft brug for DI’s konkrete rådgivning i forbindelse med Coruna-krisen.

Læs også: Corona: 10.000 flere henvendelser på fem uger

Corona-krisen gjorde udslaget

Et andet af de nye medlemmer er AktivIndsats ApS, der leverer en lang række tilbud til kommunernes jobcentre, og blandt andet tilbyder specialiserede forløb for ledige, der har svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Virksomheden og dens 18 ansatte arbejder målrettet for at sikre det rette match mellem virksomhed og den ledige.

En opgave, der ifølge Johnny Erlandsen, medstifter af AktivIndsats ApS, kræver vedholdenhed og evnen til at se muligheder i stedet for barrierer.

Han fortæller, at de meldte virksomheden ind i DI, fordi de håber på hjælp.

- Vi meldte os primært ind, fordi vi håber, at vi med hjælp fra DI kan ”nå” kommunerne og synliggøre de menneskelige og økonomiske problemstillinger, vi oplever, når aftaler sættes i bero og bestillinger udebliver. Der er er et lavpraktisk behov, for at der kommer noget pres ovenfra, siger Johnny Erlandsen.

Selvom det blev aktuelt med et medlemskab i forbindelse med Corona-krisen, har AktivIndsats ApS tidligere overvejet at blive medlem. Derfor ser Johnny Erlandsen også perspektiver i medlemsskabet i det lange løb.

- Jeg så primært på den juridiske vejledning og rådgivning og på den personalejuridiske del. Ikke for at signalere, at vi også er medlem af en arbejdsgiverforening, men for at få muligheden for at benytte os af noget rådgivning, siger Johnny Erlandsen.

Læs også: DI: Perfekt timing at sætte gang i Femern-byggeri

100-metermestre i personalejura

Kvik A/S er i forvejen en af DI’s store medlemsvirksomheder. Køkkenproducenten, der har hovedsæde i Vildbjerg uden for Herning, opfordrede på mail deres franchisetagere til at melde sig ind i DI og DI Handel, som er DI´s branchefællesskab for handels- og butiksvirksomheder.

Den primære årsag til opfordringen var den personalejuridiske rådgivning, DI tilbyder, og den har fået ca. 20 af Kvik A/S’ detailbutikker til at melde sig ind.

- Vi havde tidligere haft en god dialog med DI, men den blev superaktuel af Corona-krisen. Vi har selv en juridisk afdeling, men de har ikke 100 procent fokus på personalejura. Så derfor ville vi gerne have nogen, der er 100-metermestre i det, siger Jesper Nielsen, country manager, Kvik A/S.

Virksomhedens butiksnetværk beskæftiger mellem 170 og 200 sælgere rundt omkring i Danmark og indtil videre er tilbagemeldingerne fra franchisetagerne være positive.

- Vi har haft opsamlingsmøder, efter vi opfordrede dem til at melde sig ind, og der har været stor tilfredshed. De har fået god vejledning og nogle af dem er nærmest selv blevet 100-metermestre i personalejura, siger Jesper Nielsen.

Det glæder Henrik Søgaard, der også har oplevet, at en række virksomheder, DI tidligere har været i dialog med, har valgt at melde sig ind under Corona-krisen.

- Virksomhederne har stået i en situation, hvor de som kunder hos os har kunnet trække på den lange række af DI´s helt konkrete rådgivningstilbud omkring personalejura, hjælpepakker og eksport, siger Henrik Søgaard.

Læs også: Verdensøkonomien vil opleve den største tilbagegang siden 1930’erne

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Henrik Søgaard

Henrik Søgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3488
  • Mobil +45 3083 0810
  • E-mail hsp@di.dk

Relateret indhold