Mere efteruddannelse til op mod 1.000 små- og mellemstore virksomheder fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der ellers bliver ramt af effekterne af Coronavirus.

Foto: Getty
20.04.20 DIB Nyheder

Nye kompetencer til SMV’er for 86 mio. kr.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse sender 86 mio. kr. afsted til at efteruddanne medarbejdere i landets SMV’er. God idé, mener DI, der er glad for, at endnu flere virksomheder nu kan få del i kompetenceudvikling.

Små og mellemstore virksomheder, der har brug for at ruste sig til at håndtere følgerne af COVID-19, får nu en kontant håndsrækning.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbner for pulje på 86 mio. kr., der kan bruges til at efteruddanne medarbejdere. 

Baggrunden er, at Danmark står i en meget alvorlig situation med faldende afsætning og dystre økonomiske prognoser, forklarer Jakob Riis, der er formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

- Det er helt afgørende, at vi styrker vores medarbejderes kompetencer, så de bliver mere produktive og kan bidrage til konkurrencekraften – også i tiden efter COVID-19. Det er en kerneopgave for bestyrelsen at hjælpe virksomhederne på dette felt, siger han.

Læs mere: Baggrunden for at uddele puljen

Reform af erhvervsfremmesystemet virker

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer, at op mod 1.000 SMV’er og 3.500 ansatte kan få gavn af indsatsen, som dermed supplerer indsatsen regeringens hjælpepakker. Og det vækker glæde i Dansk Industri (DI). 

Direktør Kent Damsgaard peger på, at reformen af erhvervsfremmesystemet lige nu viser sit helt store værd.

- Vi har nu fået et system, der med meget kort varsel kan understøtte det danske erhvervsliv i den aktuelle krise med en målrettet indsats, fortæller Direktør, Kent Damsgaard, DI.

Læs også: DI: Sikkerhedsnettet under Danmark er blevet længere og stærkere med ny aftale

Innovativ tilgang er vejen frem

Kent Damsgaard pointerer desuden, at Danmark lige nu står i en helt særlig situation, der kræver særlige tiltag.

DI’s direktør forklarer, at en innovativ tilgang til, hvordan forskellige initiativer dels kan understøtte virksomhederne nu og her – men også bidrage til at vi står stærkere på den anden side – er helt nødvendig.

- Det super godt, at den danske regering har fået godkendt, at et bredere udsnit af små og mellemstore virksomheder kan deltage i kompetenceudviklingsindsatser. Det er noget der betyder rigtig meget for mange af DI’s medlemmer og en løsningsmodel som DI har opfordret regeringen til at forfølge, siger han.

Læs også: Hej Danmark! Sådan holder vi hjulene i gang

Efteruddannelse som muligt alternativ til en fyreseddel

Centralt i håndsrækningen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står, at virksomhederne kan få tilskud til lønnen til ansatte, som sendes på efteruddannelse. 

Kompetenceudviklingen kan dermed forhåbentlig blive et reelt alternativ til en fyreseddel i virksomheder, håber formanden.

- Virksomhederne bliver stillet stærkere nu og her gennem blandt andet kompetenceløft af ledelse og medarbejdere. Derfor målretter vi en stor del af de midler, vi har til kompetenceudvikling og uddannelsesinitiativer i år, til denne særlige COVID-19-indsats,  siger Jakob Riis.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse satser på, at virksomheder gennem indsatsen tilbydes en bred vifte af aktiviteter, som skræddersys til den enkelte virksomhed: Styrkelse af ledelseskompetencer, kompetenceudvikling af nuværende medarbejdere, tilførsel af medarbejdere med nye kompetencer samt netværk.

Fakta

Morgendagens kompetencer

·          Der afsættes op til 86 mio. kr. til indsatsen, hvoraf ca. 67 mio. kr. kommer fra EU’s Socialfond, og ca. 19 mio. kr. kommer de decentrale erhvervsfremmemidler.

·          Målgruppen i indsatsen er SMV’er på tværs af brancher i hele landet og i særlig grad virksomheder, der er udfordret som følge af COVID-19.

·          Ansøgere kan søge om midler til helt nye projekter og om tillægsbevillinger til igangværende og velfungerende socialfondsprojekter, som ønsker at udvide deres aktivitetsniveau. Det er også muligt at søge tillægsbevillinger til at udvide et igangværende projekts aktiviteter med en COVID-19-indsats.

·          Det forventes, at primært uddannelsesinstitutioner, erhvervshuse og selvejende institutioner vil byde ind som operatører.

·          Fristen for at indsende ansøgninger er torsdag den 18. juni kl. 12.00

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk