De danske virksomheders eksportmarkeder er hårdt ramt af coronakrisen. Dansk Industri er nu klar med overblik og landerapporter for de seks største markeder.

Foto: Getty Images
21.04.20 DIB Nyheder

Overblik: Sådan rammer coronakrisen dine markeder

To gange månedligt tager DI temperaturen på seks af Danmarks største eksportmarkeder. DI’s medlemsvirksomheder har adgang til rapporten, som skal være en hjælp til at agere i turbulente tider.

Dagligt er der nye tal for, hvordan det står til med verdensøkonomien og de danske eksportmarkeder. Mængden af tal er overvældende og kan til tider måske forvirre mere end de gavner.

Dansk Industri har derfor lanceret seks rapporter af situationen på de allerstørste danske eksportmarkeder, hvor den linde strøm af nøgletal koges ind til klar og koncis information.

- Vores mål er at øge beslutningsgrundlaget i eksportvirksomheder med landerapporterne, siger DI’s europapolitiske chef Anders Ladefoged og tilføjer:

- Det kan virke uoverskueligt, at følge med i de mange nyhedshistorier om situationen rundt omkring i verden. Derfor har vi samlet den tilgængelige information i en let og overskuelig form, som vil blive opdateret en gang hver anden uge.

Du kan finde DI’s landerapporterne her.

Hjælp til DI’s medlemmer

Statusrapporterne omfatter USA, Tyskland, Sverige, Frankrig, Kina og Storbritannien – tilsammen tegner de sig for lige knap halvdelen af Danmarks eksport.

I analyserne kan du blandt andet få et overblik over coronasmittens omgang i det enkelte land, den makroøkonomiske situation, begrænsninger på virksomhedsdriften, hjælpepakker og lokale og regionale tiltag.

- Fra DI’s side vil vi gerne hjælpe vores medlemmer med at få overblik over, hvad der sker på nogle af de vigtigste markeder for danske virksomheder, men vi hører også gerne, hvis der er medlemmer, der har supplerende ønsker til, hvad de gerne vil have information om i rapporterne.

Anders Ladefoged tilføjer, at DI også har udarbejdet et kort over restriktioner i Europa, der opdateres løbende. Her kan DI’s medlemsvirksomheder danne sig et overblik over, hvilke restriktioner, der er gældende for hvert land i Europa. Kortet kan du finde her:

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold