Børnepasning er et væsentlig skridt i  genåbningen af Danmark. Samtidig er det lovende, at Folketinget allerede nu drøfter en bredere genåbning, siger DI-direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Getty Images
14.04.20 DIB Nyheder

Sandahl: Pasning af børn centralt for genåbning af Danmark

Omkring 460.000 medarbejdere i private virksomheder har børn op til 5. klasse. I den gradvist bredere genåbning af Danmark, er pasning af børn og åbning af skoler et af flere vigtige skridt, siger adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Med regeringens ønske tirsdag om at tage næste skridt i genåbningen af Danmark, er der taget endnu en beslutning, der kan mindske skaderne ved corona-krisen.

Erhvervslivet forstår ifølge DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, at Danmark ikke kan genåbne fuldt ud her og nu.

- Men de økonomiske skadevirkninger fra nedlukningen stiger dag for dag, og derfor er det rigtigt, at regeringen og myndighederne sammen med Folketinget vil åbne bredere, siger han.  

Statsminister Mette Frederiksen indledte tirsdag aften drøftelser med Folketingets partier om yderligere lempelser. Før påske varslede Mette Frederiksen en genåbning af børnehaver og skoler op til 5. klasse i disse dage. Og dette skridt hilser Lars Sandahl Sørensen velkomment.  

- Genåbningen af flere private arbejdspladser ville ikke være mulig uden, at vi også åbner børnepasning og skole for de yngste. Omkring 460.000 medarbejdere i de private virksomheder har børn op til 5. klasse og er stærkt afhængige af, at der står kompetente pædagoger og skolelærere klar til at tage hånd om børnene, mens forældrene selv arbejder, siger han.

Læs også: Bredere genåbning vil redde arbejdspladser og forhindre konkurser

Vigtigt skridt i genåbning

Forældrene vil bedre kunne udføre deres arbejde med vished om, at deres børn bliver passet og får undervisning af pædagoger og lærere.

- Det er et vigtigt første skridt i genåbningen af Danmark – også for virksomhederne. Og jeg tror, at mange børn glæder sig til at komme tilbage i børnehave og skole, og jeg tror også, at mange forældre ser frem til at kunne vende tilbage til noget, der minder om en normal arbejdsdag under unormale forhold, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Gratis rådgivning til corona-ramte virksomheder

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold