Ricoh Danmark A/S lever primært af at sende teknikere ud til deres kunder på faste aftaler.

Foto: Ricoh Danmark
02.04.20 DIB Nyheder

Virksomheder strømmer til rotationsordning

Lønkompensationen tillader mange danske virksomheder at fastholde deres medarbejdere. Højere kompensationsgrad og ikke mindst muligheden for medarbejderrotation og deltidsarbejde, gør ordningen endnu mere brugbar, siger virksomheden Ricoh Danmark A/S.

- Vi er selvfølgelig glade for, at beløbsgrænsen på ordningen er blevet sat op til 30.000 kroner. Men for en virksomhed som vores betyder det endnu mere, at ordningen er blevet mere fleksibel, fortæller Søren Krogh-Nielsen, der er adm. direktør i Ricoh Danmark A/S, som bl.a. leverer avancerede print- og AV-løsninger til andre virksomheder.

Fleksibiliteten betyder eksempelvis, at Ricoh Danmarks salgsmedarbejderne nu kan møde ind på skift. Det betyder også, at virksomhedens specialister, som der for tiden ikke er fuldtidsarbejde til, kan møde ind på deltid, når behovet er der.

- På den måde kan vi bevare kontakten til vores kunder – og vores kunder kan fortsat kan få den service, de har behov for. Vi oplever naturligvis stadig en stor nedgang i vores omsætning, men vi går ikke helt i stå, og vi kan se, at vi har noget at vende tilbage til. Det giver lys for enden af tunnelen, siger Søren Krogh-Nielsen.

I løbet af de sidste par dage har virksomhedens ledelse udarbejdet en samlet plan for, hvornår hver enkelt af virksomheden 110 ansatte skal møde ind og blive hjemme. Det giver en tiltrængt ro i en presset tid, understreger Søren Krogh-Nielsen.

Læs også: DI: Ny aftale holder hånden under tusindvis af arbejdspladser

Vores juridiske rådgivere modtager for tiden cirka 600 opkald om dagen, og der er rigtig mange spørgsmål om lønkompensationsordningen, som virksomhederne har taget rigtig godt imod. Sanne Claudius Stadil, Personalejuridisk direktør

Rotationsmuligheden er et hit

Ricoh Danmark A/S er langt fra den eneste virksomhed, der glæder sig over de justeringer af lønkompensationsordningen, som blev forhandlet på plads i løbet af weekend, fortæller Sanne Claudius Stadil, som vicedirektør i Dansk Industri (DI).

- Vores juridiske rådgivere modtager for tiden cirka 600 opkald om dagen, og der er rigtig mange spørgsmål om lønkompensationsordningen, som virksomhederne har taget rigtig godt imod. Den nye mulighed for rotation er der især mange virksomheder, der jubler over, fortæller hun.

Lønkompensationsordningen kræver stadig, at mindst 30 procent af medarbejderne er hjemsendt eller flere end 50 medarbejdere som et gennemsnit over perioden. Derfor er det ikke alle virksomheder, der kan gøre brug af den, erkender Sanne Claudius Stadil.

Læs også: DI: Her er hjælp til hjælpepakker

Alle længes efter hverdag

-  Lønkompensationsordningen er en virkelig god ordning for mange virksomheder, og justeringerne har gjort, at mange flere kan gøre brug af den, men jo desværre ikke alle. Så noglevirksomheder rådgiver vi istedet om de andre muligheder, der er i værktøjskassen, så de også kan klare sig bedst muligt, indtil samfundet bliver åbnet igen, siger hun.

Genåbningen af samfundet bliver en kæmpe proces i sig selv, som igen vil afføde byger af nye spørgsmål  landets virksomheder, som DI’s rådgivere skal kunne svare på.

- Vi kan selvfølgelig endnu ikke vide præcis, hvad det bliver for spørgsmål. Men vi forsøger alligevel allerede nu at forberede os og forestille os, hvad der bliver de næste vigtige spørgsmål som vi skal rådgive virksomhederne omslutter Sanne Claudius Stadil.

Læs også: Mød dem, der holder Danmark i gang

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lotte Malene Ruby
Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Sanne Claudius Stadil

Sanne Claudius Stadil

Personalejuridisk direktør

  • Direkte +45 3377 3422
  • Mobil +45 2060 6971
  • E-mail scs@di.dk

Relateret indhold