29.04.20 DIB Nyheder

Virksomhedernes humør vidner om historisk dyb krise

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at erhvervstilliden er lavere end nogensinde

Erhvervstilliden i dansk erhvervsliv faldt i april til laveste niveau nogensinde. Der er tilbagegang i alle brancher, og den samlede erhvervstillid falder fra 95,5 i marts til 50,5 i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Coronakrisen har kastet dansk erhvervsliv ud i en dyb krise. Erhvervstilliden dykker i det hurtigste tempo nogensinde og til et historisk lavt niveau. Virksomhedernes humør signalerer en kraftig tilbagegang i dansk økonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Den samlede konjunkturindikator falder fra marts til april i alle fire brancher. Inden for industri falder konjunkturindikatoren fra -7 til -22, i bygge og anlæg fra -8 til -33, i serviceerhverv fra -1 til -43 og i detailhandel fra -2 til -31.

- Coronakrisen har ramt bredt i erhvervslivet, og erhvervstilliden falder i alle brancher. Værst ser det ud i serviceerhvervene, som er direkte ramt af nedlukninger, siger Allan Sørensen

- Industriens forventninger til produktionen har aldrig været lavere. Det er desværre meget sandsynligt, at forventningerne til produktionen vil dykke yderligere, i takt med at ordrerne fra udlandet bliver færre og færre. Væksten på vores store eksportmarkeder er blevet kraftigt nedjusteret over den seneste måned, siger Allan Sørensen.

Dansk Industri har udviklet et Coronabarometer, der måler den aktuelle udvikling i økonomien uge for uge. DI’s coronabarometer viser, at økonomien er ramt af et kraftigt økonomisk lavtryk.

- Økonomien er ramt af et kraftigt økonomisk lavtryk, der har blæst virksomhedernes omsætning omkuld. Der er desværre ikke mange lyspunkter i dansk økonomi i disse dage. Ledigheden er stigende, forbrugerne tilbageholdne, udlandet lukket ned og væksten gået i stå, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold