På Arrivas hovedkontor arbejder man som udgangspunkt stadig hjemmefra. Med mindre det gavner opgaverne at møde ind.

Foto: Line Marie Lærkholm-Bengtsen
11.05.20 DIB Nyheder

1 meter afstand letter livet for virksomheder

Nye retningslinjer for afstand mellem mennesker har lettet livet for blandt andre Arriva. DI opfordrer til fortsat fokus på bekæmpelse af smittespredning.

I sidste uge var der sat gang i overvejelser om indkøb af plexiglasplader hos Arriva. Nogle steder ville det nemlig ikke længere være muligt at opretholde to meters afstand mellem de ansatte, når flere vendte tilbage til kontoret. Derfor skulle pladerne have været sat op på de steder, hvor de to meter ikke kunne overholdes.

Det er der nu sat en stopper for. For selv om Arriva nu har åbnet op for, at alle de ellers hjemmearbejdende 130 medarbejdere på virksomhedens hovedkontor, kan komme på arbejde, er der - med de nye retningslinjer om en meters afstand, plads nok til alle.

- På vores hovedkontor arbejder man som udgangspunkt stadig hjemmefra. Med mindre det gavner opgaverne at møde ind. Derfor har vi stadig ret god plads, men det gør mange ting nemmere, at vi ikke skal sikre to meter mellem alle arbejdspladser. Og vi var også lidt ærgerlige over, at vi skulle indkøbe en masse plader, som vi kunne se frem til at sætte på lager efter kort tid, siger Dorthe Nedermark, chef for Health, Safety and Environment (HSE) i Arriva.

 Hun arbejder løbende med at opdatere virksomhedens indretning, så myndighedernes anbefalinger er fulgt, og medarbejderne og virksomheden selv er sikret så godt som muligt med smitte med COVID-19.

 - Lige nu har fx valgt ikke at åbne kantinen endnu, fordi den er svær at indrette med ensretning. I stedet kører vi med sandwich og ser tiden lidt an, så vi inden forhåbentlig alt for længe kan lave en mere langsigtet løsning, siger Dorthe Nedermark.

Læs også: Genåbning giver grund til optimisme – men eksporten er i fare

Går videre end myndighederne anbefaler

DI har været i kontakt med en række virksomheder, der arbejder på højtryk for at sikre gode rammer for medarbejdere, der vender tilbage på job. Nogle har vundet så gode erfaringer i arbejdet med at sikre to meters afstand mellem medarbejdere, at de kan få gevinster ved at videreføre dem trods de slækkede krav.

- Det er i det hele taget indtrykket fra vores indsamling af ”best practice” fra virksomhederne, at det bliver taget meget seriøst. Mange virksomheder går længere end myndighedernes retningslinjer kræver. Det vil fortsat være nødvendigt at holde det fokus. For medarbejdernes, for virksomheden og for samfundets skyld, siger underdirektør Anders Just Pedersen, Dansk Industri (DI).

Læs også: Gratis app viser vej til beskyttelse mod Covid-19 på arbejdspladsen

Gode råd bliver opdateret

Virksomhedernes ”best practice” er blevet samlet i en række gode råd til at undgå smitte på arbejdspladsen. Rådene er baseret på de retningslinjer, der gjaldt før bededagsferien, og de vil blive opdateret med input fra flere virksomheder samt myndighedernes retningslinjer for produktionsarbejdspladser, der forventes at blive offentliggjort i indeværende uge.

- De fleste gode råd er fortsat gældende. Det er fx ikke blevet mindre nødvendigt at holde medarbejdere orienterede om, hvordan de skal forholde sig, og hvem de skal kontakte, hvis de får sygdomssymptomer. Det er også fortsat en god ide at opdele medarbejdere i teams, som arbejder sammen og holder pauser/ og spiser sammen adskilt fra andre teams, siger Anders Just Pedersen.

Læs også (kun adgang for medlemmer af DI): ”Gode råd til at undgå smitte på arbejdspladsen” 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bent Horn Andersen

Bent Horn Andersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3774
  • Mobil +45 2229 0289
  • E-mail bhan@di.dk

Relateret indhold