Innovationsfonden har skaffet ekstra 305 mio. kr. til at hjælpe nystartede virksomheder gennem coronakrisen. Det kan holde hånden under langsigtede, nye projekter, lyder det fra DI.

Foto: Colourbox
05.05.20 DIB Nyheder

Ny mulighed: 350 mio. kr. i nødhjælp til små og nye virksomheder

Innovationsfonden udvider muligheden for at hjælpe iværksættere og mindre virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Det kan bremse risiko for at udvikling bliver skrinlagt, mener DI

Iværksættere, SMV’er og startups får nu mulighed for en ekstra hjælpende hånd fra Innovationsfonden. Normalt fokuserer fonden på at støtte ideer i opstartsfasen – men nu udvides det til, at fonden også hjælper med at sikre driften i en længere periode. Coronakrisen har smækket pengekassen i for mange virksomheder, og det vil fonden dermed råde bod på.

- Vi er meget bevidste om, at der er mange ellers lovende vidensbaserede virksomheder, startups og iværksættere i hele Danmark, som står i en meget alvorlig situation lige nu. Indtjeningen er måske væk, og likviditeten kan være presset til det yderste, siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør for Innovationsfonden og fortsætter:

- Derfor gør vi, hvad vi kan, for at få ekstra midler ud hurtigst muligt, så vi kan bidrage til at holde liv i de mest lovende af de vigtige vidensvirksomheder og iværksættere.

Innovationsfonden har ekstra 350 mio. kr. der nu bliver sat i spil. Og virksomheder eller iværksættere, der i 2020 har fået en investering fra fondens start up-programmer, får desuden mulighed for at søge om ekstrabevillinger. Senere bliver der også adgang for at søge om investering til fastholdelse eller nyansættelser af medarbejdere.

Læs mere: Innovationsfondens tildeling

Jeg er glad for, at en række virksomheder nu får mulighed for at få finansiering til deres udviklingsprojekter. Mette Fjord Sørensen, Underdirektør

DI: Grib muligheden 

Dansk Industri roser initiativet fra Innovationsfonden i en tid, hvor risikoen er stor for, at udviklingsaktiviteter, som ikke giver afkast på den korte bane, bliver afbrudt.

- Jeg er glad for, at en række virksomheder nu får mulighed for at få finansiering til deres udviklingsprojekter. Det er vigtigt, for det kan blive dyrt på lang sigt, hvis vi taber gode udviklingsprojekter på gulvet, siger Mette Fjord Sørensen, chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed.  

Hun anbefaler derfor varmt, at virksomheder, der overvejer at droppe udviklingsaktiviteter, griber denne mulighed.

-  Det kan være til et nyt udviklingsprojekt eller det kan være til fortsættelse af de eksisterende, siger Mette Fjord Sørensen.

Brug DI

DI holder et webinar om de nye finansieringsmuligheder fra Innovationsfonden og Vækstfonden tirsdag den 11. maj kl. 14.00-15.00. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Fakta

Innovationsfonden fordeler ekstra 350 mio. kr. til følgende:

·          Større risikovillighed og mulighed for at få finansiering til flere markedsmodningsaktiviteter i fondens Innobooster-program

·          Finansiering af nyansættelse og fastholdelse af udviklingsmedarbejder/vidensmedarbejder blandt lovende vidensbaserede startups

·          Mulighed for iværksættere til at søge om finansieret forlængelse af Innofounder-forløb.

·          Mulighed for tillægsbevilling til startups og smv’er, der har en aktiv bevilling gennem fondens Innobooster-program.

·          Styrket samspil mellem Innovationsfonden og Vækstfonden målrettet iværksættere, startups og smv’er.

·          Forlængelse af muligheden for at søge finansiering til innovationsprojekter i landdistrikter gen-nem Innovationsfondens Landdistriktsvækstpilot-program

·          Den normale sommerlukning af Innobooster-programmet fra 3. juni til 15. august er ophævet, og der vil således være åbent for ansøgninger hele sommeren.

·          Læs mere om, hvordan man kan søge her

Kilde: Innovationsfonden

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold