Med kun 1 båd i vandet indtil videre, bliver der ikke trængsel i kanalerne, når Stromma igen begynder sine populære havnerundfarter.

29.05.20 DIB Nyheder

Åbning af grænser: Havnerundfart i gang igen med én båd - normalt har de 17 i vandet

Regeringens beslutning om at åbne Danmark for turister fra Island, Norge og Tyskland gør ingen forskel for virksomheden Stromma, der blandt står bag de populære havnerundfarter i København.

Siden 1904 er der blevet sejlet havnerundfart i Københavns havn. Sommeren i år er ingen undtagelse. Men det bliver i meget begrænset omfang – også selvom statsminister Mette Frederiksen fredag eftermiddag meldte ud, at grænserne nu blevet åbnet for turister fra Tyskland, Island og Norge.

- Åbningen kommer ikke til at gøre nogle underværker for os. Vi planlægger at sejle med én båd, indtil videre – normalt har vi 17, siger direktør Mads V. Olesen fra Stromma Danmark.

Han understreger, at han endnu ikke kender til de nærmere detaljer af åbningen, der blandt andet betyder, at turister skal have booket 6 overnatninger – men ikke må overnatte i Hovedstaden.

- Men det er helt sikkert, at vores busforretning i Aarhus er lukket resten af året og i København indtil videre med de udmeldinger, der er kommet nu, siger Mads V. Olesen fra Stromma.

DI: Genåbning virker overforsigtig

I Dansk Industri er der også skuffelse over den meget forsigtige genåbning.

- Den meget begrænsede åbning til Tyskland, Norge og Island forekommer overforsigtig. Vi har stor forståelse for vigtigheden af at være agere sundhedsmæssigt forsvarlig, men det er vigtigt at gøre sig klart, at en så forsigtig åbning vil have store konsekvenser for vores samfund, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

DI-direktøren opfordrer til, at der sker en yderligere åbning hurtigst muligt.

- Som situationen ser ud nu, vil vi opfordre til, at regeringen og myndighederne snarest muligt finder veje til at åbne mere – eksempelvis via brug af tests, så ikke mindst vores eksportvirksomheder, turismen og luftfarten kan vende tilbage til mere normale tilstande ved grænserne, siger Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:

- I mangel på en europæisk aftale om åbning af grænserne er der brug for, at den danske regering med de rette forholdsregler hurtigere indgår aftaler og finder løsninger til at åbne grænserne mere til flere lande, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Begrænset åbning af Danmark forekommer overforsigtig, mener DI 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold