20.05.20 DIB Nyheder

Amerikansk økonomi i økonomisk massakre

Nye tal: Nye tal viser kraftig nedtur i økonomien i USA på grund af coronakrisen

En ny prognose fra Kongressens uafhængige budgetkontor (CBO) viser, at amerikansk økonomi vil skrumpe med 11,2 procent i andet kvartal.

- Amerikansk økonomi er sendt helt i knæ af coronakrisen. Den økonomiske aktivitet falder i et tempo, der er helt uvirkeligt. Det er meget voldsomt, at se verdens førende økonomi skrumpe med over ti procent på blot et enkelt kvartal, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Coronakrisen kommer til at sætte sine spor i lang tid fremover. CBO venter, at det efter sommeren vil begynde at gå fremad i USA igen. Men ved udgangen af 2021 vil økonomien og beskæftigelsen fortsat ikke være tilbage på samme niveau som før krisen, siger Allan Sørensen.

- Udviklingen i USA påvirker resten af verden. USA er verdens største økonomi og danske virksomheders næststørste eksportmarked. Den faldende aktivitet i USA trækker væksten ned i resten af verden, og vil samtidig føre til en kraftig svækkelse af dansk eksport. Vi frygter, at dansk eksport vil falde med 170 milliarder kroner i 2020, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold