07.05.20 DIB Nyheder

Behovet for en forsvarlig og gradvis åbning af grænserne presser sig på

Mange job og virksomheder afhængige af at få grænserne åbnet, mener DI.

DI opfordrer politikerne til hurtigst muligt at overveje en åbning af Danmarks grænser, så vi i gang kan tage imod rejsende ud fra og så vi kan få gang i luftfarten og i eksporten.

- Behovet for en forsvarlig og gradvis åbning af grænserne presser sig på. Hvis vi for alvor skal kunne få turisme- og oplevelsesvirksomhederne tilbage på benene, så er der snart også brug for, at Folketingets partier på en kontrolleret måde åbner grænserne til udlandet, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

- Der er rigtig mange arbejdspladser og virksomheder over hele landet, som er dybt afhængige af, at vi får åbnet for rejsende udefra. Vi har meget stor forståelse for, at genåbningen skal ske kontrolleret og forsvarligt, men vi vil opfordre til, at man også i relation til grænserne åbner forsvarligt op igen. Som coronavismændene pegede på i rapporten i går, har det stor betydning for dansk økonomi og danske job, siger Michael Svane.

- Det er helt afgørende for danske job og danske økonomi, at vi får gang i eksporten. Det kræver også, at vi får gang i luftfarten, så virksomhederne igen kan komme ud til kunderne – og de kan komme til os, siger Michael Svane.

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold