12.05.20 DIB Nyheder

Bilsalget til erhvervslivet styrtdykker

Nye tal: Antallet af nyregistrerede biler faldt med 43 pct. i april i forhold til en gennemsnitlig forårsmåned. Bilsalget til erhvervslivet styrtdykker, hvilket især skyldes stigende usikkerhed i kølvandet på coronakrisen, vurderer Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i DI Bilbranchen.

I alt blev der indregistreret 10.290 nye personbiler i april 2020. Det er det laveste antal for en april måned siden 2009. I forhold til samme måned sidste år blev der indregistreret 23 pct. færre nye biler til private bilkunder og 56 pct. færre til erhvervskunder. Antallet af nye personbiler til privatleasing faldt mere beskedent med kun fem pct. i perioden.

- Det er især et meget lavt salg til erhvervslivet, der påvirker salget af biler i april. På grund af usikkerhed venter flere virksomheder lidt med at udskifte firmabilerne, og udlejningsselskaberne har heller ikke brug for så mange biler på grund af lavere aktivitet i samfundet. Det vil forhåbentligt vende i takt med, vi åbner samfundet igen, siger Thomas Møller Sørensen.

- Salget til private er også nede i forhold til sidste år, men slet ikke så meget som salget til erhvervslivet. Leasing til private er stabilt, og vi forventer, at det vil vokse i den kommende tid. I usikre tider vil muligheden for kun at binde sig til en bil i en kortere periode appellere til mange danskere, siger Thomas Møller Sørensen.

Mere end hver fjerde private kunde (27 pct.), som fik indregistreret en ny personbil i april, valgte at lease den. Dermed er leasingandelen på privatmarkedet historisk høj for en april måned.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold