Et flertal i Folketinget har udvidet nødhjælpen til rejsebranchen. Bl.a. er der tilført Rejsegarantifonden 600 mio. kr., fondskassen for pakkerejser får 125 mio. kr. mens rejsebranchen får dækket ekstraordinære omkostninger ved afbrudte rejser.

Foto: Getty Images
12.05.20 DIB Nyheder

DI: Afgørende redningskrans til rejsebranchen

Folketinget udvider coronahjælp til en af de hårdest ramte brancher med bl.a. 725 mio. kr. til Rejsegarantifonden. Enormt positivt og vigtigt, mener Dansk Industri.

Rejsebranchens overlevelse hænger i en tynd tråd under coronakrisen, og meget tyder på, at branchen bliver den sidste del af dansk erhvervsliv, der kommer på benene igen. Derfor er det afgørende positivt, at Folketinget tirsdag blev enig om at udvide hjælpeordningerne, siger Sune K. Jensen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i DI.

- Rejsebureauernes omkostninger er tårnhøje og omsætningen er helt i bund. Der er tale om en meget alvorlig situation, som ikke bare rammer de mange virksomheder i branchen, men også flere tusinde medarbejdere, siger han og tilføjer:

- Derfor er det enormt positivt og vigtigt, at mange af Folketingets partier er blevet enige om at kaste en redningskrans til rejsebranchen og styrke rejsegarantifonden yderligere.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet fremlagde tirsdag formiddag en aftale, der blandt andet indebærer, at Rejsegarantifonden får et tilskud på 600 mio. kr., fondskassen for pakkerejser får 125 mio. kr. og udbyderne af rejser får dækket ekstraordinære omkostninger ved afbrudte rejser.

Læs hele aftalen om Rejsebranchen her.

Branchen var en af de første, der blev ramt af coronakrisen, og desværre tyder meget på, at den også bliver en af de sidste, der kommer på benene igen. Sune K. Jensen, Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

Erhvervsminister: Vi lytter til nødråb

Erhvervsminister Simon Kollerup påpeger, at Folketinget tidligere har stillet en statsgaranti på 1,5 mia. kr. til rejsebranchen, som går ud over de generelle hjælpepakker til erhvervslivet.

- Men vi lytter selvfølgelig også, når rejsebranchen i kampen for overlevelse kommer med et nødråb. For det er vigtigt for os alle, at der også er et rejseselskab, et flyselskab eller et busselskab, vi kan booke rejserne hos efter denne tid, siger han i en pressemeddelelse.

Han håber dermed, at rejsebranchen får et bedre udgangspunkt til at komme  igennem corona-krisen. DI’s turismechef Sune K. Jensen konstaterer, at krisen har gjort en normal højsæson til lavsæson på rekordtid.

- Branchen var en af de første, der blev ramt af coronakrisen, og desværre tyder meget på, at den også bliver en af de sidste, der kommer på benene igen, siger han.

Læs også: Genåbning giver grund til optimisme – men eksporten er i fare

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold