Regering og folketing har fået det helt afgørende grundlag til at kunne beslutte en genåbning, der redder flest arbejdspladser, mener direktør Kent Damsgaard, DI. .

06.05.20 DIB Nyheder

DI: Ekspertrapport giver grundlag for klar genåbningsplan

Der er tre gode nyheder i ny ekspertrapport, vurderer DI. De giver regering og folketing grundlaget for en klar genåbningsplan, der kan redde arbejdspladser.

Regeringens økonomiske ekspertgruppe vurderer i ny rapport i dag, at det hidtidige forsigtighedsprincip skal kombineres med en strategi, hvor det klart meldes ud, hvad der afgør næste skridt i genåbningen og hvilke områder, der kommer næst i rækken.

Rapporten fra regeringens økonomiske eksperter bringer tre gode nyheder, mener DI:

- Den bekræfter, at der er plads til yderligere åbning særligt, når retningslinjerne bliver overholdt. Det er positivt og stærkt efterspurgt af virksomhederne, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

- Den giver et klart billede af, hvilke effekter de konkrete områder har både på smittespredning og på antal arbejdspladser. Derfor har regering og folketing nu fået det helt afgørende grundlag til at kunne beslutte en genåbning, der redder flest arbejdspladser. Det forventer vi er vores alle sammens fælles ambition.

- Den siger også kraftigt, at der skal være en samlet plan med de næste faser. Det er utroligt vigtigt for den enkelte virksomhed, der ikke får lov at åbne fuldt ud, at kunne få nogle sigtelinjer, så man ved om man skal afskedige, opsige lejemål m.v. eller om der er lys for enden af tunnelen, siger Kent Damsgaard.

Læs også: Lars Sandahl: Åbn eller forklar-princip skal styre genåbning

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold