Der er brug for at give sikkerhed og klarhed til virksomhederne og deres medarbejdere i en svær og usikker tid, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Foto: Sif Meincke
07.05.20 DIB Nyheder

DI: Genåbningsaftale gavner job og dansk økonomi – løsning for grænserne haster

Aftenens aftale mod genåbning af Danmark gavner danske job og økonomi. DI opfordrer til, at partierne hurtigt finder en løsning for en kontrolleret åbning af grænserne og anviser klar plan for de virksomheder, som fortsat holder lukket.

Folketingets partier har taget et afgørende skridt mod en genåbning af Danmark med aftenens aftale om, at flere dele af samfundet nu kontrolleret kan åbne igen. DI ser positivt på aftalen – og opfordrer til, at partierne hurtigt finder en løsning for en kontrolleret åbning af grænserne og samtidig anviser en klar plan frem for de virksomheder, som fortsat holdes lukket.

 - Det har ufattelig stor betydning for dansk økonomi, danske job og optimismen i hele samfundet, at flere vigtige dele af vores samfund nu kan åbne op. Det er kun muligt takket være danskernes ansvarlige og disciplinerede adfærd og en resolut politisk håndtering af første fase. Der er rigtig mange virksomheder og medarbejdere, som nu ånder lettet op med udsigten til, at de på forsvarlig vis igen kan tage imod kunder og få gang i forretningen, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Rentefrie momslån for 35 milliarder er klar – sådan søger du

Presset på eksporten tager til

Lars Sandahl Sørensen understreger, at presset på eksportvirksomheder tager til. Derfor opfordrer han til, at politikerne hurtigt også finder en løsning, der åbner for flere erhvervsrejsende fra udlandet.

- Det er utrolig glædeligt, at vi kan åbne mere op i samfundet herhjemme. Men vi må ikke glemme, at Danmark er en eksportnation, og der er akut brug for en kontrolleret  genåbning af grænserne. Især for erhvervsrejsende, hvis vi skal modgå det massive pres, vi ser lige nu på dansk eksport, som vi er så afhængige af som samfund. Det haster med at finde en løsning for vores grænser og for luftfarten, siger DI’s adm. direktør.

Læs også: Behovet for en forsvarlig og gradvis åbning af grænserne presser sig på

Virksomheder fortjerner begrundelse

Han understreger samtidig, at regeringen og Folketinget bør lægge en helt klar plan frem for de næste faser af genåbningen. Derfor afventer DI og erhvervslivet de videre forhandlinger mellem partierne.

- De virksomheder, som stadig må holde lukket af hensyn til resten af samfundet, fortjener en begrundelse og nogle helt klare svar på, hvornår og hvordan de har udsigt til at kunne åbne igen, så de har et reelt grundlag for at lægge planer for den kommende tid. Der er brug for at give sikkerhed og klarhed til virksomhederne og deres medarbejdere i en svær og usikker tid, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Lars Sandahl: Åbn eller forklar-princip skal styre genåbning

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret