Pilen peger på dyb krise i DI's coronabarometer for uge 18.

05.05.20 DIB Nyheder

DI’s coronabarometer: Bittesmå skridt i den rigtige retning

Det går meget, meget langsomt i den rigtige retning på DI’s coronabarometer. Endnu peger pilen dog på dyb krise.

Der er meget langt tilbage til normale tider for erhvervslivet. Det viser DI’s coronabarometer, der for sjette uge i streg peger på dyb krise. 

Barometret, der vejer 10 udvalgte indikatorer for økonomien, har i uge 18 en værdi på 16,4. Det skal ses i forhold til, at barometret før coronakrisen brød ud, ville have stået på 90,2. Barometret går fra 0 til 100 – desto tættere på 100, desto bedre har økonomien det.

- Vi befinder os stadig i en økonomisk undtagelsestilstand. Næsten alle de indikatorer, der indgår i coronabarometret befinder sig på et meget lavt niveau. Det indikerer, at danske virksomheder og det danske samfund fortsat står foran en svær økonomisk tid, siger DI’s cheføkonom Allan Sørensen.

Læs mere om DI's coronabarometer her. 

Lyspunkter i mørket

Der er dog enkelte – små – lyspunkter at spore i DI’s coronabarometer. Eksempelvis søger flere efter bil, hvilket er første skridt for at løfte bilsalget, og ledigheden stiger ikke helt så voldsomt som tidligere, påpeger cheføkonomen.

- Det kan dog skyldes, at vi var sidst på måneden, da tallene blev indsamlet, og folk først melder sig ledige efter månedens udgang, siger Allan Sørensen og tilføjer, at der stadig bliver downloadet markant flere skabeloner til opsigelser fra DI’s hjemmeside end før coronakrisen brød ud.

Set i forhold til uge 17, så er barometret steget marginalt fra 13,6 til 16,4.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold