DI holder et webinar om de nye finansieringsmuligheder fra Vækstfonden og Innovationsfonden mandag den 11. maj kl. 14.00-15.00.

07.05.20 DIB Nyheder

Fire nye produkter fra Vækstfonden klar til iværksættere og venture

Vækstfonden lancerer fire nye lånetyper til tidlige iværksættere og venturevirksomheder. Produkterne henter midler fra de 3,4 mia. kr., regeringen og et enigt folketing har bevilget til Vækstfonden. DI hilser redningskransen velkommen.

Regeringen og Folketinget præsenterede d. 18. april en række hjælpepakker til de tidlige iværksættere og venturevirksomhederne. 3,4 milliarder blev bevilget til Vækstfonden, som nu er klar med fire nye matchfinansierede låneprodukter til målgruppen.

- Mange af de ildsjæle, som har fået sat en stopper for deres planer på grund af krisen, kan nu få en stor økonomisk hjælp takket være den her ordning. Vækstiværksætterne spiller en vigtig rolle, når vi åbner samfundet igen, med at gøre deres gode ideer til fremtidens arbejdspladser. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at sørge for, at de får en ekstra hjælpende hånd, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelse.

 Læs også: Dansk erhvervsliv skal genstartes efter genåbning

Tilgængelige fra i dag

Produkterne er tilgængelige i Vækstfonden fra i dag, og der er tale om fire opdaterede produkter: Covid-19 Business Angel Matchinglån, Covid-19 Investorlån, Covid-19 Startlån og Covid-19 Syndikeringslån (se mere i faktaboksen nedenfor artiklen).

- For at de nye rammer kan nå ud til så mange som muligt, er der et loft over, hvor store Covid-19-lån vi kan stille til rådighed for den enkelte virksomhed. Samtidig skal vi sikre, at vi forvalter kapitalen godt, og at pengene kommer ud til de rette virksomheder på en kvalificeret måde, og derfor stiller vi også en række dokumentationskrav. Vi arbejder målrettet for at nå så bredt og hurtigt ud som muligt, inden for de rammer vi har, siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Læs også: DI: Her er hjælp til hjælpepakker


Forventer tryk på ansøgningerne

Efterspørgslen på risikovillig kapital til iværksætterne har været stor, og derfor forventer Vækstfonden også, at der i de kommende uger vil komme tryk på låneansøgningerne. Men der arbejdes på højtryk for at sikre, at pengene kommer ud til iværksætterne så hurtigt som muligt, fortæller Rolf Kjærgaard:

- Vi forventer, at rigtig mange virksomheder vil søge om de nye COVID-19 låneprodukter, og det er afgørende, at vi kommer dem hurtigt i møde. Vores mange dygtige medarbejdere knokler for at få pengene ud til selskaberne, så vi også i fremtiden kan få gavn af de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.

Foruden låneprodukterne vil Vækstfonden også øge sine direkte investeringer i både selskaber og fonde markant. 


- Med ny kapital til en bred vifte af produkter, kan vi nu tilbyde mange forskellige finansieringsløsninger til virksomheder på alle stadier af deres udvikling, siger Rolf Kjærgaard.

Læs også: Rentefrie momslån for 35 milliarder er klar – sådan søger du 

DI holder webinar om ordningen

I Dansk Industri er direktør Kent Damsgaard glad for at se de nye ordninger blive åbnet og dermed være redningskrans for mange iværksættere og venturevirksomheder.

- Det ville være et enormt tab for Danmark at miste disse virksomheder, som vi alle har store forventninger til vil være med til at tegne fremtiden. Mange af dem har ikke kunnet bruge de hidtidige hjælpepakker men har mere brug for risikovillig kapital til at sikre den fortsatte udvikling.

Han hæfter sig særligt ved det brede spænd i ordningerne.

- Vi glæder os over, at Vækstfonden nu har en række nye produkter på hylden, som gerne skulle dække de forskellige stadier og situationer, iværksættervirksomhederne befinder sig i.

DI holder et webinar om de nye finansieringsmuligheder fra Vækstfonden og Innovationsfonden mandag den 11. maj kl. 14.00-15.00.

Fakta

Covid-19 produkter fra Vækstfonden

Covid-19 Business Angel-lån

Business Angel-lån er relevant for virksomheder, som modtager en investering fra en af Vækstfondens godkendte investorer (BA), typisk på pre-seed eller seed stadiet. Ansøgning til BA-matching skal derfor gå igennem den enkelte business angel og ikke virksomheden. Med et Business angel matching-lån kan business angels, der er godkendt til ordningen, matche deres investeringer i tidlige iværksættere med et lån til virksomheden i forholdet op til 1:3.

 

Covid-19 Investorlån

Lånet er målrettet virksomheder med omsætning, som er finansieret af investorer, og som i forbindelse med COVID-19 krisen ikke har kunnet opnå finansiering fra et pengeinstitut. Virksomheden forventes at være ramt af COVID-19-krisen i form af tabt omsætning, investoren/investorerne har trukket tilsagn tilbage, forsinket kapitalrejsning eller i form af forsinket nysalg. Investorlånet skal sikre driften af virksomheden 12 måneder frem. Matchinggrad i forholdet 1:3 i forhold til dokumenteret indskud fra investorer de sidste 12 måneder.

 

Covid-19 Startlån

COVID-19 Startlån er et lån målrettet unge virksomheder, der endnu er i opstartsfasen, men som er kommercielt klar med et færdigudviklet produkt, de første gennemførte salg til kunder eller lovende indikationer på salgsmuligheder. Der er krav om medfinansiering fra andre aktører i forholdet 1:3.

 

Covid-19 Syndikeringslån

COVID-19 Syndikeringslån er målrettet starups i den senere fase, som allerede har fx en venturefond eller et familiekontor med ombord. Med lånefaciliteten kan en virksomhed supplere en investering fra sin investor med et lån fra Vækstfonden. Med lånefaciliteten kan godkendte investorer som fx venturefonde og familiekontorer matche investeringer med et lån i forholdet op til 1:3. Denne ordning afventer sidste detaljer og falder på plads inden for få dage.

Kilde: Vækstfonden

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk

Relateret indhold